CHP’den ABD çıkarması

CHP’den ABD çıkarması
25 Eylül 2013 11:11

CHP heyeti ABD’de düşünce kuruluşlarıyla buluştu.

 

 

Türkiye’nin Washington eski Büyükelçisi ve Dışişleri Komisyonu üyesi, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu’nun liderliğini yaptığı heyetin Washington ayağında ABD yönetimi, Kongre, ve düşünce kuruluşlarından oluşan bir ziyaret takvimi yer alıyor.

 

Pazartesi günü CHP heyeti Obama yönetimine en yakın düşünce kuruluşu olarak bilinen Center for American Progress ile Brookings Enstitüsü’nde toplantılara katılarak, CHP’nin dış ve iç politika vizyonlarını anlattılar. CAP’deki toplantıda Loğoğlu, CHP heyetinin ABD gezisinde medya, akademi ve politikada özgürlük taleplerini konuşmanın birinci gündem maddeleri olduğunun altını çizdi. CHP heyeti, ziyaretlerinin ilk günü akşamı, Washington’da geçtiğimiz haftalarda açılan temsilciliklerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Kılıçdaroğlu gidecek

Uzun süredir beklenen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Washington ziyaretinin Kasım ayının ortalarında yapılmasını beklediklerini ifade eden Loloğlu, heyetin Washington ayağının önemli amaçlarından birinin, Kılıçdaroğlu’nun gezisine hazırlık yapmak olduğunu da ekledi.

 

 

VATAN