CHP’de Yavaş ve İmamoğlu formülü geçen sene çalışılmaya başlanmış!

CHP’de Yavaş ve İmamoğlu formülü geçen sene çalışılmaya başlanmış!
10 Mart 2023 11:33

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili kamuoyu araştırmalarında; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahada aktif olarak Kılıçdaroğlu’nu desteklediğine yönelik senaryoların geçen yılın ocak ayından beri çalışıldığı öğrenildi. Parti kaynakları, seçimin böyle bir formülle “kayda değer bir farkla” kazanıldığını belirtti.

 

 

6’lı masada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan ayrıldığına yönelik açıklamasıyla başlayan kriz, iki büyükşehir belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesinin önerilmesiyle çözüldü. Başkanların seçim sonrası cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceği de 6 liderin ortak imzasıyla ilan edildi.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre uzun bir süredir CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili pek çok senaryoya yönelik anket çalışmaları yapan CHP’nin, iki büyükşehir belediye başkanının sahada aktif olarak Kılıçdaroğlu’nu desteklediği bir senaryoyu da ilk defa ocak ayında çalıştığı öğrenildi.

 

 

Bu senaryoda Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olarak değil ancak Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığında yanında sahada aktif olarak yer aldığı şekilde sunulduğu aktarıldı. Ayrıca yine aynı senaryoda masadaki diğer liderlerin de sahada Kılıçdaroğlu’na destek verdiği düşünüldü. O dönem yapılan bu araştırmanın sonucuna ilişkin bilgi veren parti kaynakları, “kayda değer bir farkla seçimin kazanıldığını” belirtti.

Parti kaynakları, şu an oluşan tabloda, Akşener’in de masaya döndüğü ve iki büyükşehir belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sahada olduğu bir durumda, seçimin kazanılacağını aktarıyor. Bu tablonun milletvekili seçimlerine de yansıyacağı, bu nedenle Meclis çoğunluğunun da alınabileceği yorumları yapılıyor. Bu modelle, özellikle kararsız seçmenlerin desteğinin de arttığı ve kayda değer bir oy artışı getirdiği de belirtiliyor.