CHP’de MYK üyeleri ve vekiller bizzat sandık görevlisi olacak! Kılıçdaroğlu’ndan müthiş taktik

CHP’de MYK üyeleri ve vekiller bizzat sandık görevlisi olacak! Kılıçdaroğlu’ndan müthiş taktik
14 Ağustos 2013 11:07

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini ve milletvekillerini sandık güvenliği için görevlendirmeye hazırlanıyor.

 

H&H ÖZEL

 

H&H’nin edindiği kulis bilgilerine göre, Kılıçdaroğlu, tabanı ve örgütü, sandıkları her hangi bir seçim hilesine karşı korumak amacıyla ilginç mi ilginç bir seçim taktiği izleyecek.

 

Kılıçdaroğlu, sandık güvenliğini sağlamakta kararlı.

 

Yaklaşan yerel seçimlerde hile yaşanacağı görüşünün öne çıktığı bugünlerde CHP, Mart 2014’te başta İstanbul olmak üzere, büyükşehir belediyelerini almayı hedefliyor.

 

Seçim başarısının sandık güvenliğinden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul’da 50 bin sandığın bulunduğunu ve her sandıkta en az 3 CHP’linin görevlendirileceğini, bu görevlendirmeler için de, tüm genel başkan yardımcılarının, PM üyelerinin, yüksek disiplin kurulu üyelerinin, milletvekillerinin, il ve ilçe başkanları ile il ve ilçe yöneticilerinin de parti görevlisi olarak sandıkların başında bulanacağını yakın kurmaylarına belirtti.

 

Kılıçdaroğlu’nun bu tavrının CHP tabanında heyecan yaratması bekleniyor.

 

Türkiye’de huzursuzluğun had safhaya çıktığı bu seçim döneminde, CHP’de partili olmayan 2 milyonun üzerinde yurttaşın sandık güvenliğini sağlamak için baş vurduğu belirtiliyor.

 

Türkiye genelinde her sandıkta en az 3 CHP’linin yanı sıra partili olmayan gönüllü  yurttaşlarla birlikte 5’er kişilik görevlendirme yapılarak sandık güvenliği sağlanacak.