CHP’de Kaftancıoğlu’na tepki dinmiyor! 4 saatlik toplantıda ne konuşuldu!

CHP’de Kaftancıoğlu’na tepki dinmiyor! 4 saatlik toplantıda ne konuşuldu!
5 Ekim 2020 10:07

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” sözlerinin ardından parti içinde başlayan tartışma sürüyor. Kaftancıoğlu’na tepkili bir grup partili, İstanbul’da bir araya geldi. Aralarında eski vekillerin de olduğu grup, 4 saat süren toplantıda CHP’deki istifaları da değerlendirdi.

 

 

CNN TÜRK /Dilay Dilaver -Mehmet Bulut

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” sözleri parti içinde tartışma yaratmıştı. Parti içinde başlayan Atatürk tartışması sürüyor.

 

CHP’nin eski milletvekili, belediye başkanı ve yöneticilerinden oluşan bir grup, Taksim’de bir otelde buluştu. Kaftancıoğlu’nun tavrını değerlendirdi. CHP İstanbul eski il sekreteri Metin Kaya, Atatürk tartışmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. CNN TÜRK’e konuşan Kaya, “Bizim burada il başkanıyla alakalı bir meselemiz yok. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişmez olan birinci maddesi tüzüğü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin değişmez tek lideridir. Bunu da Kaftancıoğlu da dahil olmak üzere bütün siyasi parti, bizim parti içerisindeki her üye içine sindirmiştir. Asıl olan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu gündem dahi yapılmamalıdır” dedi.

 

Toplantıdaki bir başka gündem maddesi ise CHP’deki istifalardı. Metin Kaya istifalara yönelik sorulan soruya ise “Bu, parti içinde bir meseledir” dedi.

 

Katılımcıların büyük çoğunluğu yorum yapmak istemedi. Grubun ileriki tarihlerde yeniden toplanarak gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.