CHP’de gündem İzmir Torbalı’daki seçim!

CHP’de gündem İzmir Torbalı’daki seçim!
25 Nisan 2021 11:40

İzmir’de gündem vefat eden Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un yerine seçilecek isim.

 

 

Meclis üyeleri üzerinde konsensüs sağlanacak isme sıcak baktıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Uygur ailesine taziyeye giden İl Başkanı Yücel’in ailenin de görüşünü aldığı, Uygur ailesinin ve Uygur’a yakın siyasilerin meclis üyesi Mithat Tekin’i istedikleri öğrenildi. Tekin dışında 4 isim daha gündemde.

Gerçek İzmir’de yer alan habere göre, Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un vefatının ardından meclis içinde yeni başkan seçimi yapılacak.

Salı günkü seçim öncesi gözler CHP’de…

18 meclis üyesi ile çoğunluğu elinde bulunduran CHP’de aday bolluğu dikkat çekmişti.

Mithat Tekin, Özkan Yıldız, Mehmet Yıldız Sivrikaya, Mehmet Mehdi Baykara, Yıldırım Baytekin, İlker Yıldız, Sultan İpekli ve Sıla İlgi Akkaş isimleri adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

 

 

YÜCEL VE SOYER GÖRÜŞTÜ
Süreci birlikte yönetme kararı alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz gün meclis üyeleriyle bir araya gelmişti. İki başkan meclis üyelerine “Aday mısın”, “Kim aday olmalı” sorularını yöneltmişti, genel tablo hakkında bilgi almıştı.

 

 

PAZARTESİ YENİ TOPLANTI
Edinilen bilgiye göre Soyer ve Yücel meclis üyeleriyle pazartesi günü tekrar bir araya gelecek.

 

 

DAYATMA ADAY İSTEMİYORLAR
Meclis üyelerinin kendi aralarında yaptıkları toplantı ve görüşmelerde ‘dayatma adaya’ karşı oldukları ve üzerinde konsensüs sağlanacak isme sıcak baktıklarını dile getirdikleri öğrenildi. Meclis üyelerinin konsensüs sağlanacak ve grup kararı alınacak ismin sonuna kadar arkasında olunması gerektiği, meclisteki oylamada da fire verilmemesi noktasında da hem fikir oldukları öğrenildi. Aday olan isimler konsensüs sağlamak için temaslarını sürdürüyor.

 

 

UYGUR AİLESİ TEKİN’İ İSTİYOR
Geçtiğimiz günlerde Uygur ailesine taziyeye giden İl Başkanı Yücel’in ailenin de görüşünü aldığı, Uygur ailesinin ve Uygur’a yakın siyasilerin meclis üyesi Mithat Tekin’i istedikleri öğrenildi.

Tekin’in Torbalılı olması, ilçede sevilmesi ve Uygur ailesinin desteğiyle konsensüs adayı olabileceği ve adaylık için şanslı olduğu iddia edildi.

 

 

TEKİN DIŞINDA 4 İSİM ÖNE ÇIKTI
Adaylık için öne çıkan diğer isimler ise Parti Meclisi Eski Üyesi Özkan Yıldız, Yıldız Sivrikaya, Yıldırım Baytekin ve Sıla İlgi Akkaş. Bu isimler de adaylık için görüşmelerini sürdürüyor.

Öte yandan AKP’de bekleyiş sürüyor. Aday çıkarılma kararı alınması halinde bu isim Özgür Ermen Çağlar olacak.

 

 

SEÇİM NASIL OLACAK?
Torbalı Belediye Meclisi’nde CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunuyor.Gizli oyla yapılacak seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek.