CHP’de ana gündem ittifak!

CHP’de ana gündem ittifak!
22 Ekim 2021 09:16

CHP Parti Meclisi (PM) bugün Genel Merkez’de bir araya gelecek. Gündemdeki çok sayıda konunun değerlendirileceği toplantı için bir yazı kaleme alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dostlarımızla birlikte iktidara yürüyoruz. Güçlü demokrasi için birlikte güçlü demokrasiyi tesis edeceğiz” mesajını iletti. Kılıçdaroğlu ayrıca Kürt sorununun çözümü için “gayrimeşru organlarla” görüşmeyeceklerini vurguladı.

 

 

CHP PM toplantısında, ana gündem maddesi ittifak ilişkileri ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları olacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak PM toplantısında, parti örgütlerinden gelen raporlar, belediyelerin faaliyetleri, TBMM çalışmaları da masaya yatırılacak. Toplantıda, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı’na, DEVA ve Gelecek Partisi’nin kabulü konusu da gündeme gelecek.

 

 

Toplantı öncesinde Parti Meclisi üyelerine yönelik bir yazı kaleme alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidar mesajı verdi. İttifak ilişkilerine değinen Kılıçdaroğlu, “Biz, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Hep birlikte, dostlarımızla beraber, halkımızla beraber demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa edeceğiz. Güçlü bir demokrasi için, güçlü bir Meclis yapısı kuracağız” dedi.

 

 

“İktidar olduğumuzda çıkaracağımız ilk kanun Siyasi Ahlak Kanunu olacak” diyen Kılıçdaroğlu, yazısında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“İktidar olduğumuzda demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız. Kuracağımız güçlendirilmiş parlamenter sistem ile Cumhurbaşkanı tüm topluma eşit mesafede olacak, herkesi kucaklayacak ve tarafsız olacak. Kendisini eleştiren toplumsal kesimleri suçlamayacak, her gün konuşmayacak.”

 

 

Kürt sorununa da değinen Kılıçdaroğlu şunları belirtti: “Tüm toplumsal sorunlarımızı demokrasi temelinde ve TBMM çatısı altında çözeceğiz. Tüm sorunların çözümünü yurttaşlarımızın bilgi ve denetimine açık bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gayrimeşru hiçbir organla muhatap olmayacağız.”