CHP’de aday takvimi için yeni öneri!

CHP’de aday takvimi için yeni öneri!
8 Ağustos 2022 11:42

Altılı Masa’nın Saadet Partisi’nde yapacağı toplantı için hazırlıklar başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun gelecek hafta diğer parti genel başkanlarını ziyaret ederek gündem için görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

 

 

 

Mevcut komisyonların çalışmalarının raporlarının değerlendirilmesi, parlamenter sistem önerisinin anayasa yazım çalışmalarının ele alınması, geçiş sürecinin takviminin konuşulması muhtemel başlıklar. Ancak asıl merak edilen “Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusuna bu toplantıdan da yanıt gelmesi beklenmiyor.

 

 

Altılı Masa temsilcileri seçim takvimi belli olmadan adayın açıklanmayacağını söylerken partilerde farklı görüşleri dile getirenler de var. Örneğin Gelecek Partisi’nde “aday açıklanmasa da ne zaman duyurulacağına dair bir takvim belirlenmeli” diyenler var.

 

CHP içinde ise adayın eylül-ekim aylarında açıklanması gerektiğini savunan yöneticiler yer alıyor. Aday için sonbaharı işaret edenler yürütülecek kampanya sürecinin yoğunluğuna dikkat çekiyor. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığına kesin gözüyle bakanlar ise, “Altılı Masa’da ismi açıklandığında 60’a 40 bu seçimi alırız” iddiasında…