CHP’de aday adaylığı kuyruğu: İlk günden rekor başvuru

CHP’de aday adaylığı kuyruğu: İlk günden rekor başvuru
19 Mart 2023 11:28

CHP’de 14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday adaylığı süreci 13 Mart’ta başladı. 20 Mart’ta sona erecek başvurular için Genel Merkez’de aday adaylık yoğunluğu yaşanıyor. 2018 seçimlerinde toplam 800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı CHP’de bu yıl bu sayı daha ilk günden rekor kırdı.

 

 

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor. Kayıt kabul için kurulan masalarda, milletvekili aday adaylığı başvuruları yapılıyor. Kabul masalarına ilgili evrakların teslim edilmesinin ardından aday adaylığı süreci başlıyor.

CHP’de de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süreci 13 Mart Pazartesi günü başladı. Genel Merkez’de adaylık yoğunluğu yaşandı. 2018 seçimlerinde toplam 800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı CHP’de bu yıl bu sayı daha ilk günden 500’ü aştı. Liste hazırlamakla görevli genel başkan yardımcılıklarında kuyruk oluştu.

 

 

Süreç nasıl ilerliyor?
Aday olmak isteyenler sabahın ilk saatlerinden itibaren parti genel merkezine akın ediyor.

Gerekli üyelik kontrollerinin ardından evraklar, ‘aday adayı başvuru evrakları alım’ bölümüne teslim ediliyor. Daha sonra ise başvuruda bulunanların, ‘hukuk birimi’ tarafından adli sicil kayıtları incelenerek, adaylıkları önünde engel olup olmadığı kontrol ediliyor.

 

CHP’de milletvekilliği seçimleri için aday adaylarından alınacak ücretler geçen hafta belirlendi.

Erkekler 30 bin lira, kadınlar, gençler ve engelliler 15 bin lira ödeyecek.

Depremlerden etkilenen Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay’dan başvuru yapacak aday adaylarından ise ücret alınmayacak.

 

20 Mart’ta sona erecek başvurular için aday adaylarından ayrıca 3’er bin lira da dosya ücreti alınacak.