CHP yönetiminde ‘değişim’ baskısına karşı strateji belirleme çalışması!

CHP yönetiminde ‘değişim’ baskısına karşı strateji belirleme çalışması!
31 Mayıs 2023 06:48

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin Cumhur İttifakı’nın üstünlüğü ile sona ermesinin ardından CHP’de “Değişim” temelli tartışmalar hız kazandı. Parti yönetimi, “değişim” baskısına karşı strateji belirlemeye çalışıyor.

 

 

Edinilen bilgiye göre, CHP’de, Millet İttifakı 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesinin ardından atılacak adımlar tartışılıyor.

Seçim akşamı Millet İttifakı liderlerinin toplantısından önce ve sonra üç kez toplanan MYK’de Genel Başkan Yardımcıları, Kılıçdaroğlu’na “Elini rahatlatmak için” istifa etme önerisinde bulundu. Kurmaylar, “Biz istifamızı sunalım, siz uygun gördüklerinizi kabul edin” dedi. Bu öneriye Kılıçdaroğlu’nun ise “Şimdilik gerek yok” yanıtını verdiği iddia edildi.

 

 

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Kılıçdaroğlu’nun olası istifası da parti yönetiminin gündemine geldi. Bu konuda öne çıkan görüşün, “Hemen istifa etmeniz, partinin seçimlerde başarısız olduğu algısına hizmet eder” yönünde olduğu dile getirildi. Bu konudaki son kararın daha sonra verileceği bildirilse de Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler sona erene kadar partinin başında kalacağı beklentisi ağırlıklı olarak dillendiriliyor.

Bu senaryoda Temmuz ayında yapılması beklenen kurultaya ilişkin sürecin il ve ilçe kongreleri ayağının hemen başlatılması, büyük kurultayın ise yerel seçim sonrasına Nisan ayına e-telenmesi bekleniyor. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün sabah yayınladığı, “Değişim” konulu videoya işaret eden bazı parti yöneticileri, “İmamoğlu’nun atacağı adımlar da önemli. Kurultay sürecinde onun da etkisi olur” değerlendirmelerini yaptı.