CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi’nden ‘yeni parti’ iddialarına sert yanıt!

CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi’nden ‘yeni parti’ iddialarına sert yanıt!
1 Haziran 2021 11:20

Gazeteci yazar Bülent Erandaç, A Haber internet sitesinde yayınlanan “CHP’den Kaçış” başlıklı yazısında CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi’nin CHP’den ayrılıp yeni parti kurma hazırlığında olduğunu iddia etti.

 

 

Erandaç yazısında “Son olarak, Yılmaz Ateş’in başını çektiği bir kadro, CHP’den kaçarak, ULUSAL BİRLİK PARTİSİ adını alacak bir harekâtı başlattı. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in başını çektiği, Kemal Anadol, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Suay Karaman ve Ersu Hızır gibi çok sayıda eski CHP’linin destek verdiği yeni bir parti hazırlıkları Anadolu temaslarıyla hızlanmış görünüyor..” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi’nden yapılan açıklamada Erandaç’in iddiaları yalanlandı.

 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

 

“CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi” Kurucusu ve ilk Genel Başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sinden ayrılmayı düşünmeyen, Cumhuriyetin kurucu iradesinin fikirleri ile yoğrulmuş parti içi mücadeleye inanmış, görüşlerini demokratik bir biçimde dile getiren Anadolu’nun birçok şehrinde üyesi bulunan Tam Bağımsız Türkiye şiarına inanmış kadroların oluşturduğu bir harekettir.
“CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi”, CHP içinde kalarak mücadelesini sürdürecektir; CHP’den ayrılıp, yeni bir parti kurma isteği ve hazırlığında değildir, hiçbir zaman da bu fikrinden dönmeyecektir.
Bu gerçekle bağdaşmayan bilgiyi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”