‘CHP savaşa hayır diyecek’  Tekin: “İnönü savaşın cinayet olduğunu bildiği için 2. Dünya Savaşına girmedi.”

‘CHP savaşa hayır diyecek’ Tekin: “İnönü savaşın cinayet olduğunu bildiği için 2. Dünya Savaşına girmedi.”
17 Eylül 2013 11:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Halk TV’de Ezgi Değirmencioğlu’nun sorularını yanıtladı. İşte Tekin’in konuşmasından satırbaşları:

 

 

İsmet İnönü ve arkadaşları savaşın nasıl bir cinayet olduğunu bildiği için 2. Dünya Savaşına girmedi ama bugün hükümet savaş rüzgarları estiriyor. CHP savaşa hayır mitingleri düzenleyecek, ilk miting 20 Eylül’de Adana’da.

 

2003’te tezkere reddedilmeseydi Türkiye Ortadoğu’nun ateş çemberine girmişti.

 

Irak’ta 1,5 milyon müslüman öldürülürken siz katkı sundunuz. Libya’da binlerce müslüman öldürülürken siz katkı sundunuz. Mısır’da ilk bunların katkısı var. Sisi ile ilk bunlar görüştü. Siz Dolmabahçe Sarayı’nda Sisi ile ne görüştünüz açıklayın sayın Başbakan.

 

Urfa Antap Hatay’da saat 20.00’den sonra herkes evlerine çekilmek zorunda kalıyor.

 

Bu sorunu sadece Suriye sorunu olarak algılamamız gerekir. Bugünkü iktidar İran’ın demeçlerini görmezden geliyor. İran ne diyor, “İsrail’i vururuz” diyor. İsrail’i vurmak bizim Malatya’daki radarımızı vurmak demek o radar İsrail’i korumak için var. Ne yapacağız biz Malatya’yı gözden mi çıkaracağız.

 

Bugün bu iktidarın gelişinde herkesin çok önemli payı var. Bu sürecin kırılma noktası anayasa değişikliğidir. Sendikalar sendikal hakların artacağını sandılar. Şimdi sendikalar sığır noktasında, özgürlükler iktidarın baskısı altında. Sadece geçen ay 148 tane insan iş cinayetinde hayatını kaybetti. Hiçbirinin sosyal güvencesi yok. Sadece ağustos ayında 18 tane intihar eden kadın var bunların bir kısmı kapalı kadınlardır. Yine ağustosta 20’nin üzerinde kadın cinayeti var. Bunların da bir kısmı türbanlıdır.

 

Sıkıştıkça çaldıkça dine imana sarmayın. Kirli işlerine kılıf arıyorlar buna bu toplum izin vermemelidir. Sayın Başbakan gelsin sabahın 4’ünde Adana’da ırgat pazarına gidelim.

 

Ayamama Deresi’nin bir tek sorumlusu var İstanbul Belediyesi’dir. Bu ölümlerin hiçbirinin hesabı sorulmadı.

 

 

gurseltekin55674f1