CHP Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şervan: İlçede en az 100 bina yıkıldı

CHP Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şervan: İlçede en az 100 bina yıkıldı
6 Şubat 2023 11:20

BBC Türkçe’ye konuşan CHP Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şervan, sadece kendi tespitlerine göre ilçede en az 100 binanın yıkıldığını söylüyor.

 

 

Birçok yakınının enkaz altında olduğunu belirten Şervan, “Pazarcık çok kötü durumda. Ben de kendimi ve ailemi binadan zor kurtardım. İnsanlar kendi imkanlarıyla kurtarma yapıyor” dedi.

“Biz tam enkazdan çıkmıştık ki bir kişinin enkazdaki küçük bir boşluktan elini uzattığını gördük. Onu kurtarmaya çalışan arkadaşımızın üzerine bina yıkıldı. Gözümün önünde, onu kurtarmaya çalışan da altında kaldı. Onlar kaldı, kurtulma şansları yok, komple üzerlerine yıkıldı. Çok zor durumdayız şu anda.”

50 metre alanda beş binanın yıkıldığını gördüğünü söyleyen Şervan, yollardaki hasara rağmen ilçeye ulaşımın açık olduğunu kaydediyor:

“Çok şiddetli ve çok uzun sürdü. Böyle bir deprem görmedik. Henüz tüm köyleri de gezemedim ama köylerde de çok enkaz haberleri geliyor, köylerde de bir sürü bina yıkılmış. 50 metrede beş bina yıkıldığını gördüm. Çok bina yıkıldı ama çok şükür çalışmalarda da canlı insanlar çıkarılıyor.”

“Sadece benim gördüğüm, Pazarcık’ta en az 100 bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları daha yeni yeni, sabaha karşı birkaç tane geldi. Şu anda ne çadır var ne bir şey. İnsanlar dışarıda, yağmur yağıyor, yiyecek yok, içecek yok, ısınma yok, bilmiyorum… Şu ana dek etkili bir arama kurtarma yapılamadı.”