CHP Olaylı derbiyle ilgili meclis araştırması istedi

CHP Olaylı derbiyle ilgili meclis araştırması istedi
23 Eylül 2013 13:10

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların spor tarihine “kara bir leke” olarak geçtiğini ifade ederek, olayların bütün yönleriyle aydınlatılması amacıyla Meclis araştırması istedi.

 

 

Toprak, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinde olaylı derbiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı suçladı. Hükümet olarak çözülemeyen, sonuç vermeyen siyasi olayların tribünlerde çözülmeye çalışılmasının, halkın bu yönde kışkırtılmasının, provokasyon ve ortamın terörize edilmesi anlamına geldiğini belirten Toprak, “Türk futbolunun doping bataklığına sürüklenmesinden sonra tarihin en büyük zararını gören ikinci olay Beşiktaş ve Galatasaray maçında yaşanmıştır. Futbola, spora siyaset el atmıştır. Hükümet, Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerlerindeki sorumlulukları ve asli görevi yerine getirememiş ve bunun sonucunda spor tarihimize yaşanan olaylar kara bir leke olarak geçmiştir” dedi. Toprak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın maç öncesi alınması gereken güvenlik önlemleri neden almadığı veya neden eksik uyguladığı, yaşanan bir takım vakaların neden görmezden gelindiği, yaşanan olayların nedenleri sonuçları ve olayın bütün yönleriyle aydınlatılması, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bundan sonra yapması gereken görevleri ve vermesi gereken hizmetlerin yeniden gözden geçirilmesi ve bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli her türlü çalışmanın tespiti amacıyla” Meclis araştırması istedi.

 

“1453 KARTALLARI’NIN HERHANGİ BİR PARTİYLE İLİŞKİSİ VAR MI?”

 

Bu arada Toprak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir de soru önergesi verdi. Maçta çıkan olaylar kamuoyunda çok ciddi kaygılara neden olduğunu ifade eden Toprak, Bakan Kılıç’tan şu soruların yanıtını istedi:

 

“Maçta herhangi bir güvenlik açığı söz konusu mudur? Daha önce çok ciddi bir biçimde yapılan aramalar bu kez neden yapılmamıştır?

 

Olayları çıkardığı belirtilen ‘1453 Kartalları’ taraftar grubunun herhangi bir partiyle ilişkisi mevcut mudur?

 

Bu taraftar grubuna bedava bilet verildiği, üstlerinin aranmadığı doğru mudur?

 

Bu taraftar grubunun hepsinin kale arkası tribünlerinde olması bir tesadüf müdür?

 

Gözaltına alınan ancak hemen serbest bırakıldıkları belirtilen ‘1453 Kartalları’ konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır ve buna ilişkin bir tedbir düşünmekte misiniz?”