CHP Niğde’de seçim startını verdi…

CHP Niğde’de seçim startını verdi…
11 Nisan 2023 09:43

Milletvekili aday listelerinin YSK’ya bildirilmesinin ardından, seçim çalışmalarının startını veren ilk parti CHP oldu. Basın toplantısı düzenlemek için parti binasına gelen CHP Niğde Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek ve Ozan Sakarya’yı partililer tezahüratlarla karşıladı.

 

 

 

CHP İl Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde bizlere güvenip oy verdiğinde ve iktidar olduğumuzda vatandaşımızın tüm sorunlarına çözüm bulacağız” dedi.

Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer “Önümüzdeki süreç hakça bir paylaşım, adaletli yönetim, hak hukuk adalet kavramlarının olduğu sürece evrilmesini amaçlıyoruz. Bu sürecin Niğde’mize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklide konuştu

 

 

AKP TARIMI SORUNLU KILDI

 

 

Tarımdan, ekonomiye, sağlıktan, eğitime kadar AK Parti hükümetlerinin uyguladığı politikaları eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de tarımın sorunlu bir noktaya geldiğini belirtti. 21 üründe arz açığı olan ülkemizde arz açığı olan ürün sayısının giderek arttığına dikkat çeken Gürer, bir zamanlar tarımsal üretimde kendi kendine yeten ender ülkelerden biri olan Türkiye’de, günümüzde çok sayıda ürünün yurtdışından ithal edildiğini ifade etti.

 

 

ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN ASGARİ ÜCRETLİYE ETKİSİ

 

 

2023 yılında asgari ücretlinin alım gücünün önemli ölçüde düştüğüne vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2021 yılında 77 lira olan dana kuşbaşıdan asgari ücretli 36 kilo alabiliyordu, bugün tana kuşbaşının fiyatı 310 liraya çıktı ve asgari ücretli ancak 27 kilo dana kuşbaşı alabiliyor. 2021 yılında 37 kilo dana kıyma alabilen asgari ücretli bugün ancak tüm maaşıyla 29 kilo dana kıyma alabiliyor” dedi.

 

 

2 YIL İÇİNDE ASGAR ÜCRETLİNİN SOFRASINDAN 38 KİLO PEYNİR EKSİLDİ

 

 

Bir asgari ücretlinin 2021 yılında 2 buçuk lira olan soğandan tam maaşıyla 1 ton 130 kilo soğan alabildiğini anımsatan CHP Milletvekili Gürer, “Bugün sağanın kilosu 30 lirayı buldu. Tane ile soğan alınıyor. Asgari ücretli maaşının tamamıyla ancak 303 kilo soğan alabiliyor. Asgari ücretlinin sofrasından son 2 yıl içinde 38 kilo peynir, 827 kilo soğan, 9 kilo daha kıyma bugünün koşullarında eksildi” ifadelerini kullandı. Sürekli artan yem fiyatlar ile kırsalda hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, küçük aile tipi işletmelerin sorunlarının da bu dönemde katladığına dikkat çekti.

 

 

2019’DA 45 LİRA OLAN ETİN KİLOSU, BUGÜN 310 LİRAYA ÇIKTI

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2009 yılında 17 lira 65 kuruş olan etin 2019 yılında 45 liraya, bugün ise 310 liraya yükseldiğini dikkat çekerek, “Alım gücü artmıyor, azılıyor ama fiyatlar artıyor. Rafta ürün var, ürünü alacak cepte para yok. Yoksulluğun ve yokluğun arttığı bir süreci yaşıyoruz” diye konuştu.

 

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

 

 

CHP olarak terörü lanetlediklerini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Bizim kırmızı çizgimiz; bayraktır, vatandır, ezandır. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi kimseye bozdurmayız” şeklinde konuştu.

 

 

10 BİN SORU ÖNERGESİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve 1.sıra Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer, 26. ve 27. Dönemde parlamentoda Niğde’yi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olduklarını belirtti. Bu süre içinde, 552 Meclis Araştırma Önergesi, 10 bin 15 soru önergesi ve ilk imza dışında diğer verilen kanun tekliflerinde de bulunan imza ile 518’in üzerinde olduğunu belirten Gürer, farklı konularda komisyon ve genel kurulda 450 kez konuşma yaparak hem Niğde’nin hem de Türkiye’nin sorunlarını gündeme getirdiğini ifade etti.

Hazırladığı kanun tekliflerinde de toplumun önemli sorunlarını Meclis gündemine taşıdığını anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vermiş olduğumuz kanun tekliflerinden, 37. Maddeye göre komisyonda görüşülmeden Meclis’e gelenler arasında, emeklilikte yaşa takılanlar, emekliler için intibak düzenlemesi talebi, çırak ve stajyerlerin işe başladığı tarihin yaşlılık sigortası için başlangıç sayılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması, bayramlarda verilen ikramiyelerin asgari ücret kadar olması gibi kanun tekliflerimiz vardı” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için 14 Mayıs’a kadar güç birliği içinde el ele vererek gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Gürer partiye sığmayan kalabalığa yaptığı konuşma da bizim ötekimiz olmayacak herkesin ve herkesin sorunları çözmek için çalışacağız. Üreteceğiz. Hakça adil paylaşacağız” diye konuştu.

 

 

OYLAR, CHP AMBLEMİ ALTINDA BİRLEŞİYOR

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha sonra Millet İttifakında yer alan siyasi partilerin il başkanlıklarını il, İlçe, kadın, gençlik kolları ve geçmiş Dönem Belediye Başkanlığı da yapmış olan Ahmet Oğuz Özmen’le birlikte ziyaret etti. İYİ Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ni ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda, “Ülke genelinde oluşturulan ortak milletvekili listeleri YSK’ya verildi. Bu kapsamda Niğde’de İyi parti ve CHP millet ittifakından seçime katılıyor. Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Partisi ise oy pusulasında yer almayacak. Bu partilerin adayları CHP listesinde yer aldığı için bu partilerimizde oylarını CHP amblemi altında birleştirecek ve ülkeyi birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.