CHP Milletvekilleri meydana indi, ya örgüt örgüt nerede?

CHP Milletvekilleri meydana indi, ya örgüt örgüt nerede?
31 Aralık 2016 09:41

Tek adam diktasına giden yolu açmak üzere tasarlanan anayasa değişikliğinin,TBMM anayasa komisyonunda sabaha karşı kabul edilmesinin ardından CHP milletvekilleri Ankara ve İstanbul’da meydanlara inip “bizi dinleyin” diyerek hep bir ağızdan aşağıdaki manifestoyu okudular. Milletvekillerinin bu açıklaması için CHP Ankara il başkanlığı telefonla mesaj çekerek partilileri ve tabii ki tüm örgütü bu açıklamaya destek için il başkanlığı önüne çağırdı.

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 

Açıklama sırasındaki katılımcı sayısına bakarsak örgüt bu çağrıya uymamış. Ankara’nın dış ilçelerini geçelim sekiz merkez ilçe var.Her ilçenin 18 kişilik yönetim kurulu üyesi var yani 18*8=144 yönetici.30 kişilik il yönetimi var etimi 174. Yönetici. 70 Civarında belediye meclisi üyesi ve 11 Milletvekili ile birlikte eder 250 kişi. Basın açıklamasının resmini görüyorsunuz,Sizce resimde kaç kişi var.Taş çatlasın 120-150 kişi.Her şart altında,her yere koşan hiçbir unvanı olmayan fedakar cefakar partilileri düşün.Orda bulunan sivil polis basın mensubunu da düşün. Geriye ne kaldı. Anayasa komisyonunda sabahlara kadar aslanlar gibi mücadele eden uykusuz gecenin sabahında bir dil duruş açıklaması yapmak ülkeyi bir kez daha uyarmak için kar altında açıklama yapmaya gelen milletvekillerine destek vermesi gereken örgüt nerde. Buradakiler yöneticilerse partililer nerede, yöneticiler buradaysa partililer nerde. Belediye başkanları,belediye meclis üyeleri nerede.Açıklamanın yapıldığı yer olan Çankaya’nın ne belediye başkanı Alper Taşdelen,ne de İlçe başkanı Selçuk Dereli ortalıkta yoktu.Ya, Nihat Yeşil,Bülent Kuşoğlu,Levent Gök,Haluk Koç gibi Ankara milletvekilleri neredeydiler. CHP Bu örgüt yapısı ile asla AKP’nin ülkede kurmak istediği İslamcı diktatörlüğe karşı sokak mücadelesini yürütemez. CHP Tabandan tavana titreyip kendine gelmeli.CHP,CHP’yi yönetenlerin yan gelip yatma yeri değildir. Yöneten yönetir yönetemeyen çekip gider.

 

 
CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç’un okuduğu bildiri aynen şöyle;

 
“Biz sizlerin vekiliyiz,Yemin ettik. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,milletin kayıtsız şartsız egemenliğini korumak için and içtik. Bizi dinleyin.Gerçekleri bilmek hakkınız. Kapalı kapılar ardında kimse duymadan basın olmadan , ekmek aşk meselesi, özgürlük meselesi, Partinin Cumhurbaşkanı adı altında, tek adam rejimini, diktatörlüğü getiriyorlar. Irak’ta Saddam gibi, Libya’da Kaddafi gibi, Suriye’de Esad gibi, Başbakanımız olmayacak. Bakanlarınız olmayacak. Milletvekillerimizin yetkisi olmayacak. Yargı bir adamın emrine girecek. Hiç bir vatandaşın,vatandaş olarak hükmü kalmayacak. Hakkı hukuku kalmayacak. Türkü ile Kürdü ile Lazı, Çerkezi ile Sünni’si Alevi’si ile biz halkız.Bu ülke hepimizin. Vatanımıza sahip çıkmayacak mıyız? Kanla göz yaşımızla kazandığımız eğemenliğe, Meclis’imize sahip çıkmayacak mıyız? Çıkmayacak mısınız? Bugün sahip çıkmazsak, yarın olmayacak. Neden milli egemenliğimizi sorguluyorsunuz? Neden tüm gücü yetkiyi bir kişiye bağlamaktan söz ediyorsunuz? Neden ey Cumhurbaşkanı ? Bizden egemenliğimizi istiyorsun? Sen başkan olmadın diye mi ? Çocuklarımız Suriye’de yakılıyor. Sen başkan olmadın diye mi? Ergenekon’da general yaptığın FETÖ’cüler darbeye kalkışıyor. Sen başkan olmadın diye mi? Dolar aldı başını gidiyor. Sen başkan olmadın diye mi? 100 binlerce insan işsizliğe açlığa mahkum ediliyor. Sen başkan olmadın diye mi? Yeni hapishaneler inşa ediliyor. Sen başkan olmadın diye mi? Askerimiz polisimiz şehit ediliyor. Canlı bombalar kentlerde insanlarımızı katlediyor. Cevap ver. Bu ülkenin vatandaşları sizlerde cevap verin. Geleceğimiz, çocuklarımız için. Vatanımız milletimiz için. Sizler cevap verin. Bu ülkemizin sorunu, bir adamın ülkeyi yönetememesi mi? Yoksa diktatörlük hevesi mi? Yoksa milli egemenliğimiz mi ? Yaşasın Türkiye. Yaşasın Cumhuriyetimiz. Yaşasın laik Türkiye Cumhuriyeti.”

 

 

 
Bu açıklama sonrası CHP Genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan basın toplantısı yaparak “milletimize gideceğiz. Anadolu’nun her yerinde Türkiye’de anlatacağız. Çiftçiye, ev kadınına, öğrenciye, emekliye, işçiye… Anadolu’da gerçekten egemenliği hak eden ve elinde tutan millete gideceğiz ve anlatacağız. Senin elinden egemenliğin hem de senin temsilcin diye gönderdiğin milletvekilleri tarafından alınmaya çalışılıyor, saraya yeniden devredilmeye çalışılıyor diye anlatacağız. Hem parlamentoda hem de milletin huzurunda bu oyunu bozmak için elimizden geleni yapacağız.”dedi. Bülent bey bunu millete anlatacak olan örgüttür. Örgütüz yoksa yada var gibiyse işiniz zordur. Başkent Ankara’daki örgüt yapısı bu ise taşrada içler acısıdır.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu