CHP Milletvekili Özgümüş’ten kimyasal iddiası

CHP Milletvekili Özgümüş’ten kimyasal iddiası
21 Eylül 2013 19:47

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, sosyal paylaşım sitesi ‘twitter’ üzerinden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nca verilen bir raporu paylaşarak, kentte 8 Eylül’de yapılan ODTÜ protestolarında Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’ndan (TOMA) sıkılan ve vücutta kızarıklık, yanma hissi ile titreme nöbetlerine neden olduğu iddia edilen suyun kimyasal içerikli olduğunu ileri sürdü.

Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Atatürk Parkı’nda geçen 8 Eylül’de toplanan yaklaşık 300 kişilik gruba polisin TOMA’larla tazyikli su kullanarak müdahalesinin ardından çok sayıda kişinin hastanelere başvurduğunu söyleyen Ümit Özgümüş, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Bunun yanı sıra polis müdahalesine maruz kalan ve vücudunda kızarıklar oluşan Onur Can Taşdemir’in gömleği ile özel bir hastaneden verilen raporu incelenmesi için bir dilekçe ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’na sundu.

‘İŞTE BELGESİ’ DİYE PAYLAŞTI

Bunun üzerine, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda görevli akademisyenler, raporu ve gömleği incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından 12 Eylül 2013 tarihli ‘Uzman Görüşü’ adı altında rapor niteliğinde resmi bir belge hazırlandı. Belgede, gömlekte yapılan incelemede, ‘dihydrocapsaicin’ (biber gazı) tespit edildiği belirtildi. Belgenin bir örneğini alan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, twitter hesabından, ‘İşte Adana’da 8 Eylül’de polisin TOMA’dan kimyasal sıktığının resmi belgesi’ diye yazarak belgenin fotoğrafını paylaştı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gülmen ise raporda saptandığı belirtilen ‘dihydrocapsaicin’ maddesinin biber gazı olduğunu söyledi.

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kentte 8 Eylül’de yaşanan polis müdahalesinin ardından hastanelere kaldırılan kişileri ziyaret eden Ümit Özgümüş, “Olayların yaşandığı gece hastanelerin acil servislerinde ziyaret ettiğim vatandaşların vücutlarının kaynar su dökülmüş gibi baştan aşağıya kızarıklık içinde olduğunu, bir kısmının epilepsi nöbeti geçirir gibi sürekli titreme nöbeti geçirdiğini gördüm. Ayrıca TOMA’lardan sıkılan suyun belirli aralıklarla kiremit rengine döndüğü, elimizdeki video ve fotoğraf kayıtları ile belirlendi. Vatandaşların vücut yanıkları da doktor raporlarıyla sabit” diye açıklama yapmıştı.

CHP ADANA MILLETVEKILI UMIT OZGUMUS, TWITTER HESABINDAN BUNU PAYLASTI.
FOTO: ADANA, (DHA)

CHP ADANA MILLETVEKILI UMIT OZGUMUS, TIWETTER HESABINDAN BUNU PAYLASTI.
FOTO: ADANA, (DHA)

CHP ADANA MILLETVEKILI UMIT OZGUMUS'UN PAYLASTIGI RAPOR.
FOTO: ADANA, (DHA)

ADANA'DA YAPILAN EYLEME POLIS MUDAHALE ETMISTI. FOTO: ADANA, (DHA) - ARSIV

ADANA'DA ODTU'DEKI PROTESTOLARA DESTEK EYLEMINDE TOMALARDAN SIKILAN TAZYIKLI SUDA KIMYASAL OLDUGU 
FOTO: ADANA, (DHA)(ARSIV)