CHP’li Özel Meclis’e taşıdı: RTÜK’te ‘Bankamatik Memuru’ iddiası!

CHP’li Özel Meclis’e taşıdı: RTÜK’te ‘Bankamatik Memuru’ iddiası!
1 Eylül 2022 09:55

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda ‘Bankamatik Memuru’ iddiaları gündeme gelemeye devam ediyor. Son olarak TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez’in RTÜK’te çalışan eşi Zeynep Öymez’in kurum binasına gidip gelmeden maaş aldığını ve ‘Bankamatik Memuru’ olduğu iddiasını soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı.

 

 

Türkiye’nin dört bir yanından AKP’li belediyelerde, çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlar da kamuoyunda ‘Bankamatik Memuru’ olarak tabir edilen çalıştığı yere hiç uğramadan maaş alanlar TBMM gündemine taşınmaya devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’ye sunduğu bir soru önergesi ile konuyu tekrar gündeme getirdi.

 

 

TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÖYMEZ’İN EŞİ HAKKINDA SORU ÖNERGESİ

 

 

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Özel, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez’in RTÜK’te görev yapan eşi Zeynep Öymez’in kurum binası hiç gidip gelmeden maaş aldığı iddiasını gündeme taşıyarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplanmak üzere TBMM’ye soru önergesi sundu.

CHP’li Özel sunduğu soru önergesinde kurumlarda liyakat ilkesine göre görevlendirmelerin yapılması gerektiğinden söz ederek şu ifadelere yer verdi:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 2018/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla ilgilendirilmiştir. 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanuna göre Radyo ve Televizyon Üst Kurul üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce seçilmektedir.

Bu durum, RTÜK faaliyetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve milletvekillerinin doğrudan ilgi alanına sokmaktadır. Tüm kamu personelinin de RTÜK personelinin de liyakat ilkesine göre göreve başlamaları, bu ilkeye göre görevde yükselmeleri, verimli ve etkin çalışmaları beklenmektedir.

13 Ekim 2021 yılında TRT’de Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen, TRT Haber, TRT Spor ve TRT Okul kanallarının koordinatörlüğünü de üstlenen Hasan Öymez’in eşi Zeynep Öymez’in Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda görevlendirildiği, buna karşın kendisine bir sorumluluk verilmediği, kurul binasında görülmediği ve kamuoyunda ‘bankamatik memuru’ olarak tanımlanan personellerden biri olduğu iddia edilmektedir.”

 

 

ÖZEL’İN BAKAN ERSOY’A İLETTİĞİ O SORULAR

 

 

CHP’li Özel soru önergesinin devamında ilgili bakanlığı şu 3 soruyu yöneltti:

“Zeynep Öymez, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda ne zaman göreve başlamıştır? Hangi görevi üstlenmektedir?

Kendisinin kurula gelmediği, görevini aksattığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğruysa, kendisi ne zamandır kurula gelmemektedir? Bu durum için bir mazeret bildirmiş midir?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu bünyesinde kaç personel çalışmaktadır? Bu personellerden görevini aksatan, sorumluluğunu yerine getirmeyen personel bulunmakta mıdır? Varsa bu personeller hakkında inceleme ya da soruşturma açılmış mıdır?”

 

 

“AKP DÖNEMİNDE BANKAMATİK MEMURLUĞU ARTARAK DEVAM EDİYOR”

 

 

Konuyla ilgili Sözcü’ye açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özel, parti olarak kamu görevlendirmelerinin liyakate ve adalete uygun olarak yapılmasından yana olduklarını dile getirdi.

CHP’li Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP olarak kamu kaynaklarının doğru kullanımı, kamuda görevlendirmelerin liyakate ve adalete uygun biçimde yapılması, en hassas olduğumuz konulardan bir tanesidir. Saray rejiminin kendi bir avuç yandaşına sağladığı imkanların, diğer yurttaşlarımız nezdinde ciddi haksızlıklara dönüştüğü bir eşitsiz dönemden geçiyoruz.

İlgili mevzuat gereği Radyo ve Televizyon Üst Kurul üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce seçilmektedir. Bu durum, RTÜK faaliyetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve milletvekillerinin doğrudan ilgi alanına sokmaktadır.

AKP iktidarı döneminde göreve gelmeden maaş alma, bankamatik memurluğu gibi uygulamalar maalesef artarak devam etmektedir.

RTÜK’te çalıştığını öğrendiğimiz TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez’in eşi Zeynep Öymez’inde benzer bir durumda olduğuna yönelik iddialar gündeme gelmiştir.

Bu iddiaları ve benzer durumda başka personel olup olmadığını bir soru önergesiyle gündeme taşıdım. Cevabını bekliyor olacağız.”