CHP Meclis’e taşıdı! Kerem Kınık 12 maaş mı alıyor?

CHP Meclis’e taşıdı! Kerem Kınık 12 maaş mı alıyor?
11 Mart 2023 09:09

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın maaşıyla ilgili iddialar, “Holdingleşme” benzetmelerinin gölgesinde gündemdeki yerini koruyor. Kınık’ın Kızılay’a bağlı 12 şirketten “huzur hakkı” adı altında, toplamda 36 asgari ücret karşılığı 306 bin TL maaş aldığı iddia ediliyor.

 

Fotoğraf: Kerem Kınık / Twitter

 

Bu konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kızılay’ın resmi olarak iddiaları yalanlamasına rağmen, sır gibi saklanan ücretlerle ilgili herhangi bir belge yayınlanmadığına dikkat çekerek, “Eğer belge ortaya konulmuyorsa iddialar doğrudur. Bu iddialar için bana sözde dava açacaklardı. Açamıyorlar çünkü resmi belge ortaya koymaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

KEREM KINIK 12 MAAŞ MI ALIYOR?
CHP’li Sertel şunları söyledi: “Kızılay’ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 12 şirketi bulunduğunu, Kerem Kınık’ın bu 12 şirketin başkanı olarak göründüğünü, bu şirketlerden ne kadar para aldığını defalarda İçişleri Bakanının yanıtlaması istemiyle çok sayıda soru önergesi verdim.

 

 

Kızılay’la ilgili iddiaların kamuoyuna açıklanması için çok çaba sarf ettim. Sekiz soru önergeme verilen yanıt hiç de tatmin edici değil. Hatta yanıt verilmeyenler de var.” ifadelerini kullandı.