CHP Kilis İl Başkanı Uslu: “Kayıt dışı Suriyeliler can yakıyor”

CHP Kilis İl Başkanı Uslu: “Kayıt dışı Suriyeliler can yakıyor”
15 Kasım 2013 11:45

CHP Kilis İl Başkanı Abidin Uslu, Halkın Habercisi’ne değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşan yerel seçimler öncesi il örgütünün çalışmaları hakkında bilgi veren Uslu, ayrıca “Kilis’te neler oluyor?” diyerek Kilis’te yaşanan sıkıntıların büyüklüğünün altını çizdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Uslu, 2009 yerel seçimlerinde Kilis merkezde CHP kaç oy aldı ve 2009’dan bu yana Kilis’te oylarınız arttı mı?

Abidin Uslu: 2009 seçimlerinde Kilis merkezde 4392 oy aldık. Üçüncü sıradaydık. O günden bu yana CHP İl örgütünün aktif çalışmalarıyla oylarımızı artırdık. AKP iktidarının yanlış uygulamalarını hiç durmadan Kilislilere anlatıyoruz.

 

01

 

H&H: Abidin Bey, CHP’nin Kilis merkezde kaç üyesi var? Kadın ve gençlik kollarının çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Abidin Uslu: Kilis merkezde 670 üyemiz var. Kilis genelinde üye sayımız 1200’dü. “Ancak sahte üye kayıtlarıyla, üye sayımız 906’ya düştü.” AKP’nin üye sayısı arttı. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk, şikayet ettik. Fakat takipsizlik kararı verildi, olay örtbas edildi.

Gençlik ve kadın kollarımız var. Fakat Kilis tarikatların, cemaatlerin kol gezdiği bir yer. Gençlerimiz ve kadınlarımız rahatlıkla faaliyetlerini yapamıyorlar.

 

H&H: Sayın Uslu, Kilis Belediye Başkan adayınız belli oldu mu?

Abidin Uslu: Hayır adayımız henüz belli değil. Adayımız kamu oyu yoklamasıyla belirlenecek.

 

H&H: CHP Kilis il örgütü olarak hedefinizi söyler misiniz?

Abidin Uslu: Hedefimiz elbette Kilis Belediye Başkanlığı’nı almak. Bunun için de seçimi kazanacak doğru adayı belirlemek için çalışıyoruz. Aday adaylarımız var. Fakat bu konuda şimdiye kadar bir açıklama yapmadık. Çok titiz bir şekilde çalışıyoruz.

 

003

 

KAYIT DIŞI SURİYELİLER CAN YAKIYOR

 

H&H: Peki sayın Uslu, Kilisliler en çok neden şikayetçi?

Abidin Uslu: Kilis’te en büyük sıkıntımız burada kayıt dışı yaşayan Suriyeliler. “Can yakıyorlar.” Resmi rakamların dışında yani konteynır kentlerin haricinde Kilis’te 150 binin üzerinde kayıt dışı Suriyeli yaşıyor. Ne yaptıkları, nasıl geçindikleri belli değil. Dilencilik yapan da var, hırsızlık yapan da var. Kilisliler çok huzursuz.

Suriyeliler, memuru, doktoru dövüyor. Yaptıkları her şeyin üstü kapatılıyor. Suriyelilerin gelmesiyle oluşan sıcak para nedeniyle esnaf bu duruma ses çıkarmıyor, tepkisini göstermiyor. Ancak Kilis’te çok büyük bir sıkıntı var Suriyelilerden kaynaklanan.

Konteynır kentler öyle televizyonlarda, radyolarda anlatıldığı gibi değil. “Kilis’te neler olduğunu ve Kilislilerin durumunu anlamak için gelip burada yaşamanız lazım.”