CHP İstanbul’da Mustafa Kemal’in askeriyiz krizi! Kaftancıoğlu HDP sempatizanı mı?!

CHP İstanbul’da Mustafa Kemal’in askeriyiz krizi! Kaftancıoğlu HDP sempatizanı mı?!
13 Ocak 2018 20:40

Canan Kaftancıoğlu, Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini olmanın ötesinde siyasi geçmişi bulunmayan bir isim.

 

 

 

Şu anda Tekin Bingöl’ün adayı olarak İstanbul’a talip oldu. Canan Hanım kısaca “soyadı” avantajı sayesinde siyasete kazandırılmış bir figür. “CHP sosyal demokrasinin önündeki en büyük engeldir, kapatılmalıdır” dedikten sonra kapatılmasını istediği partiden milletvekili olmayı başaran Oğuz Kaan Salıcı İl Başkanlığı yaptığı dönemde “sevimli” bir liste yapabilmek adına, Zeynep Altıok’u ve Canan Kaftancıoğlu’nu yönetimine alarak CHP’ye sokmuştu. Öncesinde ikisi de partiyle hayli mesafeli, “Kürt siyasal hareketini” görece daha yakın bulan isimlerdi.

 

Zeynep Altıok önce PM üyesi sonra ise, MYK üyesi oldu.
Altıok ve Kaftancıoğlu ikilisi tabiri caizse kankalar…

 

1-322x430

 

Zeynep Hanım’ın adı Aylin Nazlıaka’nın Necati Yılmaz’ı Atatürk resmini indirmekle suçlaması sonrası, resmi asıl indiren gibi kulislerde dillendirilmişti. Altıok ise suçlamaları reddetmişti…
Çılgın Türklerin yazarı Turgut Özakman’ın icadı olan ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözü bugün CHP’nin hemen her mitinginde en çok atılan slogandır.

 

İlk olarak CHP eski PM üyesi Tuncelili Umut Akdoğan’ın ”Mustafa Kemal’in yurttaşlarıyız” diyelim çıkışı ile yCHP‘deki ”Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” alerjisisi belirmişti. Ancak Akdoğan CHP gençliğinden öyle büyük tepkiler almıştı ki, daha sonra kendisini bir çok etkinlikte ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarken görmüştük!

 

 

index
Bakın o dönemde Umut Akdoğan’a sahip çıkan kişi bugün CHP’nin en büyük ve stratejik iline talip oluyor…
Gelelim bugün tedavi gören CHP’nin emektar lideri sayın Deniz Baykal ile attığı diğer bir tweetine:

 

 

D

 

 

İklim Bayraktar’ı atıf göstererek bir kadın olmasına rağmen, sayın Baykal’a belaltı imalarda bulunarak prim yapmaya çalışmış. Doğrusu kendisine yakıştıramadık!
T1

 

Ya bu tweetine ne demeli??? Kimi kastettiği o dönemin gazetelerine bakarsanız belli…
Ya dönemin Kürtçü partisine sahip çıkmalarına ne diyelim? Elbetteki bu tweetleri atan birisi Mustafa Kemal’in askeri falan olamaz! Olsa olsa Şeyh Saitlerin, Said-i Kürdilerin yolunda belki olabilir di mi?

 

 

T2

T3

Demek ki sayın Kılıçdaroğlu da böyle bir ismi aday göstererek, İstanbul’da milliyetçi muhafazakar oyları şimdiden karşısına almak istiyor…

 
Not: Bugün CHP’li bir grup gencin salonda, belirli aralıklarla Kaftancıoğlu’nu protesto etmek amacı ile ‘’Mustafa Kemal’in askerleriyiz ‘’ sloganı atacakları öğrenildi…