‘CHP İstanbul milletvekilleri grev çadırlarına neden gitmiyor?’

‘CHP İstanbul milletvekilleri grev çadırlarına neden gitmiyor?’
2 Mart 2021 09:32

MALTEPE’de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın başlattığı grev gündemi değiştirdi, çalıştıran ile çalışanlar arasında hiç beklenmeyen bir tablo ortaya çıktı. Yaklaşık altı gün sonra 28.02.2021’de çöp dağları oluştuktan sonra grev anlaşma ile sonlandırıldı!

 

Yalçın Bayer / Hürriyet

 

Örgütün belediyeler ve sendikalar üzerinde çözüme dönük hiçbir hareketi olmadı. Grevdeki işçileri hiçbir İstanbul milletvekili ziyaret etmedi, çadırlarda görülmedi. Hiçbir milletvekili işçilerin haklı olduğunu telaffuz edemedi. Genel merkeze gelişmeleri aktaramadı. Bu tutum, eski bir siyasetçi tarafından bize şu şekilde yorumlandı:

 

“Artık CHP’li vekiller tek sesli bile değil, hepsinin suskun olmaları ilginç. CHP İstanbul milletvekillerinin hal ve tavırlarını belirlemek için sosyal medya hesaplarına bakın: Fethi Açıkel sabitlenmiş tweet’inde, ‘Emeğin Cumhuriyetini hep birlikte kurmak zorundayız’ diyor ancak grevler ile ilgili tek bir açıklaması yok. Onursal Adıgüzel, İbrahim Özden Kabaoğlu, Saliha Sera Kadıgil Sütlü, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, Mahmut Tanal, Ali Kılıç’ın grevdeki işçileri eleştirdiği tweet’leri paylaşmış, sendikaların açıklaması yok. Bazı milletvekillerinin tek taraflı bakışı eleştiri konusu oluyor, yani adliye önlerinde görünmekle olmuyor. Grev çadırlarına da gitmek gerek. Gürsel Tekin her defasında ‘İşçilikten geldim’ diyor ama grev ile ilgili tek paylaşımı yok aleyhte ya da lehte. Yunus Emre, Aykut Erdoğdu, Yüksel Mansur Kılınç, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Zeybek, Engin Altay, Turan Aydoğan, Mehmet Bekaroğlu, Emine Gülizar Emecan, Zeynel Emre, Özgür Karabat, Sibel Özdemir, Erdoğan Toprak isimlerini de sayabiliriz. Grev ile ilgili olarak belediye başkanları ve sendika arasında akılcı davranan, çözüm sunan ve ‘abilik’ yapan güçlü bir isim var mı?

 

Ne var ki Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu paylaşımları mevcut. Bir de Deniz Gezmiş ve Yaşar Kemal paylaşımları… Devrimcileri paylaşmak yetmez ki, dünya görüşlerini uygulamak gerek. Maltepe ilçesini çöp dağları kaplamış, Genel-İş, Ekrem İmamoğlu’nun çöpleri toplamak için yaptığı girişime resmi sitesinden ‘Grev kırma girişimleri yasa dışıdır, yönetim yasa dışı girişimlerine son vermelidir’ diye uzunca bir açıklama yapıyor. CHP vekillerinden grev çadırlarındaki işçileri ziyaret edip, onlarla sohbet edip çay içeni var mı? Emeğe saygı böyle mi olmalıdır? Ancak iktidar ile ilgili bir grev olsa ya da bir eylem olsa oraya gitmek yeterli sayılabilir mi, inandırıcı olur mu?”

 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/thk-inonu-egitim-merkezi-rant-ve-kamulasma-tehdidinde-41752573