CHP İstanbul İl: Ne Sisi, ne Mursi çözüm demokrasi!

CHP İstanbul İl: Ne Sisi, ne Mursi çözüm demokrasi!
21 Ağustos 2013 14:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Mısır’da 3 Temmuz’dan bu yana tüm dünyanın gözü önünde bir trajedinin yaşandığını belirterek, “Ülkenin siyasi tarihinde ilk kez halkın iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı, asker zoruyla görevden uzaklaştırıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemiz dahil olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun seçilmiş iktidarların silah zoruyla düşürülmesine karşıyız. Mısır’da çözüm, ne Sisi’dir ne de Mursi’dir. Çözüm, demokrasidir” dedi.

 

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Mısır’da yaşanan askeri darbe ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili Beyoğlu’ndaki Galatasaray Lisesi önünde saat 11.00 sıralarında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında bulunduğu bir grup partili katıldı. Grup, “Yurtta demokrasi dünyada demokrasi”, ”Ne Sisi, ne Mursi, acil demokrasi”, ”Acil demokrasi” yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklamayı il başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaptı.

 

DEMOKRASİLERDE ASKERİN YERİ, KIŞLADIR

 

Mısır’da 3 Temmuz’dan bu yana tüm dünyanın gözü önünde bir trajedinin yaşandığını söyleyen Salıcı, ülkenin siyasi tarihinde ilk kez halkın iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı, asker zoruyla görevden uzaklaştırıldığını ifade etti. CHP’nin üyeleri olarak darbe yönetimlerinin ne denli acımasız ve kıyıcı olabileceklerininin tanığı olduklarını belirten Salıcı, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemiz dahil olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun seçilmiş iktidarların silah zoruyla düşürülmesine karşıyız.  İçlerinde yaşlı çocuk, genç her kesimden insanların bulunduğu meydanların keskin nişancılarla kan gölünü çevrilmesini asla kabul etmiyoruz. Hangi inanıştan olursa olsun Mısırlı yurttaşlara ve onların kutsal mekanlarına yapılan saldırıları bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Demokrasilerde askerin yeri, kışladır. Bunun dışındaki hiçbir durumu, hiçbir oldu bittiyi kabul etmemiz de mümkün değildir“ dedi.

 

Mısır’daki darbeyi bir kez daha kınadıklarını söyleyen Salıcı, “Daha fazla kana, gözyaşına insan hakları ihlallerine yol açmadan Mısır ordusunu derhal kışlasına ve demokrasinin bir an önce tesis edilmesini talep ediyoruz. Gözaltına alınan başta TRT muhabiri Metin Turan olmak üzere tüm basın mensuplarının derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Mısır’da çözüm ne Sisi’dir ne de Mursi’dir. Çözüm, demokrasidir” dedi.

 

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

 

11 22 33 44 55