‘CHP ile ilişkilerimizi maslahatgüzar seviyesine düşürürüz’

‘CHP ile ilişkilerimizi maslahatgüzar seviyesine düşürürüz’
21 Şubat 2021 11:25

PKK tarafından alıkonulan 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan Gara operasyonu AK Parti ile CHP arasında büyük gerilime yol açtı.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre ağır bilançonun ortaya çıktığı operasyon sonrası Savunma ve İçişleri bakanları önce CHP ve İYİ Parti genel başkanlarını ziyaret etti, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerini bilgilendirdi. Ancak bu bilgilendirme sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirip, “Sorumlu” ilan etmesi büyük tepkiye neden oldu.

 

 

Kılıçdaroğlu’na ağır sözlerle yüklenen Erdoğan, “Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünden izle” dedi.

 

 

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından AK Parti kulislerinde CHP ile AK Parti arasındaki ilişkilerin bir süre askıya alınabileceği konuşuldu. Bir parti yöneticisi de gülümseyerek, iki ülke arasında kriz yaşanan durumlarda büyükelçilerin geri çekilip diplomatik ilişkilerin bir alt seviyeye indirilmesine gönderme yaptı: “Bu olaydan sonra CHP ile ilişkilerimizi maslahatgüzar seviyesine düşürürüz…”