CHP heyeti Hakkari ve Şırnak’ta

CHP heyeti Hakkari ve Şırnak’ta
12 Eylül 2013 15:32

Doğu ve Güneydoğu’ya adeta çıkarma yapan CHP heyeti, Van, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’dan sonra Hakkari ve Şırnak’a gidiyor.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği heyette, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Parti Meclisi üyeleri Çetin Soysal, Hüseyin Saygılı, Umut Akdoğan, İbrahim Yener ve Şevket Köse yer alıyor.

 

CHP HEYETİ ULUDERE’YE GİDECEK

 

Heyet yarın Uludere’ye gidecek. CHP heyeti Uludere’de ölenlerin yakınlarıyla bir araya gelecek. CHP heyeti Silopi ve Habur sınır kapısında da ziyaret ve incelemelerde bulunarak şoförlerle görüşecek.

 

Heyetin ziyaretlerine ilişkin bilgi veren Kaleli, “Bu çalışmalarda önceliğimiz hak ve özgürlüklerin genele yayılabilmesini sağlamak. İnsanları ayırmanın kimseye faydası yok. Eğer gerçekten barış istiyorsak, ‘ama’ları kaldırmamız gerekiyor. Biliyoruz ki biz kendimizi anlatamazsak, başkaları bizi farklı anlatıyor.

 

Demokratik zeminde doğruların bulunması için çalışıyoruz. CHP olarak çözümün, barışın her zaman yanındayız. Şırnak ziyareti sırasında Uludere’ye gidip Roboski katliamında yakınların kaybeden acılı ailelerle bir araya geleceğiz. 35 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili olarak görüşmelerde bulunacağız. Görüşmelerin ardından ailelerle birlikte aynı sofraya bağdaş kuracağız” dedi.