CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu cumartesi günü tarım mitingine katılacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu cumartesi günü tarım mitingine katılacak
26 Eylül 2013 17:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Trakya’da çiftçinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirterek, Cumartesi günü Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı ‘Trakya Tarım Mitingi’ni yapacaklarını söyledi.

 

 
CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Yakup Akkaya, partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Öztrak ve Akkaya Cumartesi günü parti tarafından Lüleburgaz’da düzenlenecek mitingle ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Geçen yıl ayçiçeğinin kilo fiyatının 1,5 lira olduğunu ve hükümet bu yıl bütün desteğini çektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Hükümet desteklemeye gerek yok deyince ürünün fiyatı bu yıl 1 liraya düştü. Kendilerine önerdik. Dedik ki, bakın ithalatı yasaklayın ya da ithalatta bunu yapamıyorsanız referans fiyat uygulamasına geçin. Yani asgari bir fiyat koyun, onun altına gelmesin. Yetmedi, dedik ki, yağ fabrikalarının ithal çekirdek kullanması halinde önce yerliyi alsınlar, ne kadar yerli alıyorlarsa o kadar ithal mal kullanabilsinler. En son söylediğimiz şey bağırıyoruz, söylüyoruz, 24 kuruş olan destekleme primini 50 kuruşa çekin. Ondan da henüz hiçbir ses yok. El altından bakıyoruz hükümetin yetkilileri, ‘Efendim, bunun 130 milyon dolar yükü var. Bütçe bunun altından kalkamaz’ diyor” dedi.

 

SIĞINMACILARA PARA VAR ÇİFTÇİYE YOK

 

CHP’li Öztrak, Başbakan’ın Suriye’den gelen sığınmacılar için yapılan harcamanın milyon dolar olduğunu da hatırlatarak, “Yetmez, dönüp baktığınız zaman örtülü ödenek yani başbakanın özel ödeneği patlamış gitmiş. Nereye ne harcandığı belli değil. Onlara para var ama Trakya çiftçisine Anadolu çiftçisine para yok. Bakın Konya’da insanlar sokaklara çıktılar. Anadolu çiftçisinin sıkıntısına derman olmaya gelince para yok. CHP olarak çiftçinin tapusu kendisinde kalsın, traktörünün ruhsatı kendisinde kalsın, toprağı, vatanı kendisinde kalsın diye Cumartesi günü saat 14.00’te Trakya Tarım Mitingi’ni Lüleburgaz’da düzenliyoruz.” dedi.

 

62 MİLYON EV MASRAFINI KARŞILAYAMIYOR

 

AKP iktidarı döneminde 62 milyon vatandaşın  ‘ev masraflarımı karşılayamıyorum.’ dediğini, 41 milyon 292 bin vatandaşın ise,  ‘soframa iki günde bir kap et yemeği koyamıyorum’ dediğini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Burası Türkiye arkadaşlar. Başka bir ülkeden bahsetmiyoruz. 45 milyon insanımız diyor ki ‘ay sonunu kıt kanaat getiriyorum, olağanüstü bir harcama çıkarsa altından kalkamıyorum.’ Yine 42 milyon vatandaş diyor ki ‘bankalara ödediğim borç taksitleri altında eziliyorum.’ Milleti borçlandırdılar, sıcak parayı getirdiler. Milleti borca batırdılar, şimdi vatandaş borcunu ödemekte zorlanıyor. İşte bu sorunları haykırmak, Türkiye’nin sesini hep beraber Ankara’daki hükümete duyurmak ve bu meseleleri biz iktidar olduğumuzda nasıl çözeceğimizi de anlatmak üzere bütün Trakya halkını Lüleburgaz’da mitinge bekliyorum.”diye konuştu.