CHP Etimesgut adayı Mehmet Yula: 30 Mart’ta hem Etimesgut’u hem Ankara’yı kazanacağız

CHP Etimesgut adayı Mehmet Yula: 30 Mart’ta hem Etimesgut’u hem Ankara’yı kazanacağız
19 Mart 2014 10:30

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Sayın Mehmet Yula, Halkın Habercisi’ni ziyaret ederek, “Hem Etimesgut’u hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız”  dedi ve projeleri hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

2009 yılında Etimesgut  Belediye Başkanlığını çok az oy farkıyla kaybettiklerini belirten Yula, 2011 yılında 50 bin civarındaki oylarını yaklaşık 70 bine çıkarttıklarını aktardı. Etimesgut’taki sınır değişikliğiyle seçmen profilinin ve sınırların değiştiğini ve artan 70 bin seçmeniyle CHP açısından iyiye gidiş olduğunu söyledi. Yula: “Bir önceki seçimde seçmenin 70 bin seçmenin yaklaşık % 55’i CHP’ye oy verdi. 70 bine %50 sini ekleyince 100 bin marjıyla seçim yarışına başlamış durumdayız ve 30 Mart’ta 120 bin civarında oy bekliyoruz. Daha önce yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında oyumuz %36 idi. AKP %33, MHP %22’lerdeydi. Gökçek’in yaptırdığı dün yaptırdığı kamuoyu yoklamasında biz %35.5 çıktık. AKP ve MHP bizi takip ediyor. Seçime hazır bir haldeyiz.” şeklinde konuştu.

 

3 yıldır sahada Etimesgutlularla birlikte olduğunu ifade eden Yula, 17 Aralık operasyonun ardından Etimesgutluların çok üzgün olduğunu söyleyerek, AKP’lilerin de aslında üzgün olduğunu belirterek Bakan çocuklarının hiçbirinin akademisyen olmadıklarını belirterek hepsinin ticaretle uğraştığının altını çizdi.

 

30 MART’TA HEM ETİMESGUT’U HEM ANKARA’YI KAZANACAĞIZ

 

“Melih Gökçek Etimesgut’ta sağı birleşmeye davet etti. Çünkü Etimesgut’ta yaptığı mitinge çok az katılım oldu. Bundan dolayı da Gökçek, Etimesgut’ta bizi hedef  gösterdi. “ diyen Yula CHP örgütünün Etimesgut’ta seçim çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade etti. 24 yıllık Etimesgut’ta CHP’nin hiç seçim alamadığını ancak “30 Mart’ta hem Etimesgut’u hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız” dedi.

 

Etimesgut’ta astıkları pankart ve afişlerin Etimesgut Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından indirildiğini aktaran Yula, sandık güvenliği konusunda da Etimesgut’ta gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

 

2

 

KOMPLEKSSİZ, HALKIN HİZMETİNDE BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

 

Başkan seçildiği takdirde halkla birlikte Etimesgut’u yöneteceğini belirten Mehmet Yula, komplekssiz ve halkın hizmetinde bir yönetim anlayışını benimsediği aktardı. Karar alma sürecine halkın da katılması gerektiğini ifade eden Yula “halka rağmen” bir şey yapılamayacağını ifade etti.

 

Etimesgut’un potansiyelinin yüksek olduğunu ancak Etimesgut’taki üniversitelerin ve askeri birliklerin Etimesgut’a bir katkısının olmadığını çünkü Etimesgut’ta sosyal imkanların yok denecek kadar az olduğunu ifade etti.

 

Yula şöyle devam etti: “Bugün Etimesgut’un herhangi bir bölgesinde “Kent Merkezleri” olarak tanımlanabilecek alanlar yoktur. Belediyecilik anlayışımızla öncelikle kafelerin, yürüyüş yollarının, heykel ve büstlerin, kent dokusunu zenginleştirecek kent mobilyalarının, oyun alanlarının bulunduğu gerçek anlamda “Kent Merkezleri” oluşturulacaktır.”

 

GÜNDELİKÇİ KADINLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ!

 

Etimesgut’ta işssizlik sorununun çok fazla olduğunu aktaran Mehmet Yula yüzlerce kadınının ‘gündelikçi’ olarak çalıştığını ve başkan seçildiği takdirde gündelikçi kadınların ‘günlük sigorta’ ve ‘ulaşım sıkıntıları’ konularında yardımcı olacaklarını aktardı.  50 binin üzerinde nüfusa sahip belediyelerde “Kadın Sığınma Evi” açmak yasal gereklilik olduğunu aktaran Yula,  Etimesgut’un nüfusunun 500 bine dayanmasına rağmen kadın sığınma evinin olmadığını belirterek, kuracakları kadın sığınma evinin yanında sadece kadınların yönetici olarak çalışacağı, ‘Mor Masa’ adlı  birimlerin açılacağını belirtti.

 

 PAZAR YERLERİ ELDEN GEÇİRİLECEK

 

“Etimesgut’taki açık pazar yerlerinin hepsi kapalı hale getirilecek; bütün pazar yerleri geceleri aydınlatılacak” diyen Yula, pazar yerlerinin sadece haftada 1 gün kullanılmayacağını diğer 6 gün boyunca da pazar yerlerinin kullanılabilecek hale getirileceğini belirtti.

 

3

 

ETİ-KART PROJESİ

 

Yoksul vatandaşları  incitmeden, düzenli olarak her ay ETİ-KART’larına yatırılacak parayla, gıda, ısınma ihtiyaçlarını karşılayacağız diyen CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Mehmet Yula, başkan seçildiği takdirde hiçbir sosyal yardımın asla kesilmeyeceğini ve hiç bir belediye çalışanının işten çıkartılmayacağının altını çizdi.

 

Yula Etimesgut’taki diğer projelerini şöyle anlattı: “İhtiyaç olan her yerde, belediyemizce kapasitesi oldukça yüksek olan, kaliteli ve uygun fiyatlarla ‘kreşler” açacağız. Ambulansları ücretsiz hale getireceğiz. Kuracağımız “taziye evleri” aracılığıyla, acılı günlerinde hemşehrilerimizin taziye işlerini düzenleyebilecekleri, bu süreçteki ihtiyaçlarına kolayca ve tek elden oluşabilecekleri bir yapı oluşturulacaktır… Taziye sahibi, dostlarıyla komşularıyla acısını paylaşırken, belediyemiz görevlileri de taziyeye gelenlere, taziye sahibi adına hizmet sunacaktır. Ücretsiz avukatlık hizmetleri sunacağız.  Okulların tadilat ve bakımı da belediyemizin görevi olacaktır. Halkımızın temiz, bakımlı ve konforlu bir ortamda ibadetini yerine getirmesi için, ilçemizde kurulu olan ve kurulacak tüm tüm ibadet yerlerinin bakım ve onarım masrafları belediyemizce karşılanacaktır. Etimesgut esnafının sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olmak için esnaf koordinasyon merkezi kuracağız. Ağız ve diş sağlığı konusunda etkin bir çalışma yapacağız.Hizmet birimlerini vatandaşlarımızın ayağına götürecek şekilde hizmet birimleri kuracağız. İnsanların yaşamları AVM’lerle sınırlı. Etimesgut’taki sosyal yaşamı canlandırmak için tiyatro, sinema salonları açacağız. “

 

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇİRİLECEK

 

“Belediye çalışanları ve belediyenin hizmet aldığı taşeron firma çalışanlarının ulusal ve uluslararası mevzuattan kaynaklanan sendikal haklarına saygı göstermek ve sendikalı çalışmayı teşvik etmek belediyemizin görevidir” diyen Mehmet Yula “Belediyemiz insan çalıştırmayı gerektiren işlerin ihalelerine çalışanların sendika ve toplu iş sözleşme hakkına saygı gösterilmesi için ihalelere “sosyal şart” koyacaktır. Böylece taşeron işçilerinin daha fazla sömürülmesi engellenecektir.” şeklinde konuştu. 

 

BENİ SEÇMELİSİNİZ ÇÜNKÜ…

 

Etimesgutlular beni seçmeli çünkü: Etimesgutlunun yanında, onlardan biri olacağım. Etimesgut’u kasaba görünümünden kurtaracağım. Sosyal alanı güçlendirip herkesin mutlu olacağı bir Etimesgut için çalışacağım. Kuruşunun hesabını veren bir başkan olacağım. Etimesgutlulara layık olacağım.