CHP Emek Büroları seçim çalışmaları için sahaya iniyor!

CHP Emek Büroları seçim çalışmaları için sahaya iniyor!
26 Ekim 2021 12:13

Cumhuriyet Halk Partisi Emek Büroları Türkiye geneli Emek Büro temsilcileri ile yaptığı toplantı ile seçim çalışmalarına başladı.

 

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinatörlüğünde yapılan toplantıya, Emek Büroları Merkez yönetim üyeleri; Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Özür Özel, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, İzmir Milletvekili Kani Beko ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta katıldı. Toplantıda ayrıca Prof.Dr. Gamze Yücesan Özdemir tarafından ‘’Aile Destekleri Sigortası’’ konulu sunumda gerçekleştirildi.
Yoğun bir dönem bizi bekliyor

 
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; önümüzdeki ayla birlikte yoğun bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Bugünden itibaren tüm illerimizde seçim çalışmasını başlatıyoruz.

 
Toplumun en yoksul ve dar gelirli kesimleri için ayrı ayrı çalışma grupları oluşturacağız. Asgari ücretlilerle, memurlarla, emeklilerle, kayıt dışı ve güvencesiz olarak çalışan motorlu kuryelerle, mağaza ve market çalışanlarıyla, ev temizliğine giden kadın emekçilerle, atık kâğıt işçileriyle, taşerondan kadroya geçemeyen işçilerle el ele vereceğiz.

 
Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin hangi yerinde bir emek gaspı varsa orada olacak ve partimizi iktidara taşıyacağız.

 
CHP iktidarında emekçiler haklarını alacak

 
Ağbaba ayrıca bugüne kadar emekçilere yönelik vaatleri ile iktidarı geri adım atmaya zorladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;’’ 3600 Ek gösterge konusunda tüm illerde iyi ve başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. İktidar bunun üzerine kalkıp bir tarih vermek zorunda kaldı. Bu konunun takipçisiyiz. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi 3600 Ek göstergeyi AKP’ye yaptıracağız. Eğer yapmazlarsa iktidarımızda bu sorun derhal çözülecek.

 
Sadece 3600 Ek gösterge değil, EYT’liyurttaşlarımızın da mağduriyeti son bulacak, taşerondan kadroya geçişte kadro hakkı alamayan işçilerimize yönelik adaletsizlikte son bulacak. En düşük emekli aylıkları asgari ücret seviyesine çekilecek, emekliler için intibak yasası hayata geçirilecek. Grev hakkı memurlarımız için anayasal güvenceye kavuşturulacak. Asgari ücrette vergi kesintisine son verilecek.

 
Yani AKP’nin açlığa, güvencesizliğe terk ettiği tüm emek kesimleri iktidarımızda haklarını alacak.

 
Aile Destekleri Sigortası ile yoksulluğu bu ülkede bitireceğiz

 
Toplantının son bölümünde ise Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir tarafından ‘’Aile Destekleri Sigortası’’ konulu sunum gerçekleştirildi.

 
Tüm dünyada temel vatandaşlık gelirinin tartışıldığı bu günlerde, partimiz bu konuyu yıllar öncesi dile getirmiş ve haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır.

 
Aile Destekleri Sigortası ile bu ülkede yoksulluk kader olmaktan çıkacak. Ayrıca aile yapısının özelliklerine göre de ek destekler verilecek. Ailede yaşlı, engelli, çocuk, genç vb. bireyler bulunmasına göre ayrıca ek destekler tanımlanarak gerçekçi bir destek politikası oluşturulacak.