CHP Denizli’de yarış hızlandı!

CHP Denizli’de yarış hızlandı!
24 Ocak 2023 10:36

CHP Denizli İl Başkanı Çavuşoğlu’nun istifası sonrası başkanlık için dört isim öne çıkıyor. Geçen hafta Denizli’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun ildeki yönetimde değişiklik istediği ifade ediliyor.

 

 

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu’nun 26 Aralık’ta istifa etmesinin ardından parti teşkilatı hareketlendi. Gazete Duvar’dan Mükerrem Yollu’nun haberine göre CHP Genel Merkezi tarafından istifa süreçleri ile ilgili gönderilen yazıda, istifa edenlerin yerine il ve ilçe örgütlerinin atama yapmaması ve genel merkezin beklemesi talimatı verildi.

Kentte eski il başkanı Nuri Çavuşoğlu ile Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın, eski Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın il başkanı olması için hem kentte hem de Ankara’da kulis çalışmaları yapmaya başladığı konuşuluyor. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın da Müjdat İlhan ismi üzerinde durduğu belirtiliyor.

 

 

ADAYLAR KULİS ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
İl başkanlığı için adı geçenlerden biri de Himmet Yavaş. Daha önce il başkanlığı görevini yapan; Mali Müşavirler Odası’nda da başkanlık ve yöneticilik görevlerini yürüten Yavaş’ın atanmasını ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile kentteki diğer belediye başkanlarının istediği iddia ediliyor.

Mevcut il yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Osman Bartal’ın da üyeler arasında il başkanlığı çalışmaları yürüttüğü gelen bilgiler arasında. Bartal, yönetimin kendi içinden bir başkan seçmesi yönündeki kulislerini sürdürüyor. Ancak Bartal’ın bu düşüncesinin, il başkanlığından istifa eden Nuri Çavuşoğlu’na yakın isimler tarafından kabul görmediği öğrenildi.

2014 yerel seçimlerinde Merkezefendi Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kaybeden mimar Arif Balkanay’ın da il başkanlığına talip olduğu öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşen ve çalışmalarını dile getiren Balkanay’ın görevin kendine verilmesini isteği iddia edildi.

 

 

KILIÇDAROĞLU DENİZLİ RAPORU İSTEDİ
Nihai karar verecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise hazırlanacak raporu bekliyor. Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Denizli ziyaretindeki gözlemleri sonrası örgüt çalışmalarının yetersiz olduğunu düşündüğü ve danışman kadrosu ile şehre gelen milletvekillerinden Denizli ile ilgili rapor istediği öğrenildi. Kadınlar, gençler ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun özellikle kanaat önderleri toplantısından sonra, mevcut yönetimin başarısız olduğu kanısına vardığı ve bunu Nuri Çavuşoğlu ile paylaştığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun raporun eline ulaşmasının ardından nihai kararı vermesi bekleniyor.