CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin : ODTÜ Gökçek’e kalmaz

CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin : ODTÜ Gökçek’e kalmaz
28 Ağustos 2013 11:46

ODTÜ Ormanı’nın içinden geçmesi planlanan otoban inşaatını engellemek için nöbet tutmaya başlayan bölge halkına ve ODTÜ’lü mezun ve öğrencilerine, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ile destek ziyaretinde bulunan CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, hukuksuz yapılan bu işin Melih Gökçek’e fayda getirmeyeceğini söyledi.

 

ODTÜ Ormanının 1995 yılından beri 1.derece SİT alanı olduğunu ve korunması gereken tabiat varlıkları arasında olduğunu ifade eden Mehmet Perçin, otobanın geçeceği yerde yaşayan halkın görmezden gelindiğini ve Melih Gökçek’in, tıpkı partisi gibi kentin kültürünü ve kimliğini yok etme çabası gösterdiğini vurgulayarak “ODTÜ Gökçek’e kalmaz” dedi.

Melih Gökçek’in gerekli yasal izinlerin alınmadan ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nın proje onayını beklemeden giriştiği kent katliamında hukuku hiçe saydığını belirten Perçin, “Melih Gökçek’i ve partisini yasaları korumaya ve Koruma Kurulu karalarına saygılı olmayı davet ediyorum. ODTÜ bir semboldür. Devrimin sembolüdür. Gökçek’in asıl kavgası ODTÜ’nün devrimci kimliğidir. ODTÜ Ormanı içinden geçireceği otobanla bu kimliğe darbe vuracağını sanıyor. Gökçek ODTÜ’yle kavga ederek Başbakanı’nın gözüne girmeye çalışıyorsa bu çabasını dünya çapında köklü bir üniversite olan ODTÜ üzerinden yapmasın” dedi.

“İNSANCA UYGULAMA YAPILSIN”

Bölge sakinlerinin bölgeden geçirilmesi planlanan otobandan son derece olumsuz etkileneceğini belirten Perçin, “Eskişehir Yolu trafiğinin ODTÜ yönünden Konya Yolu’na verilmesinin trafiğe ne ölçüde katkı vereceği tartışılır. Zaten 29 Ekim’de Eskişehir Yolu Metrosu açılmayacak mı? Bu metro büyük bir rahatlık sağlayacak sanıyorduk yoksa bu metronun kısa sürede hizmete giremeyeceği endişesi mi var? Halkın yaşadığı alanlardan otoban geçirilmesinin tekrar değerlendirilip insanca bir uygulama yapılmasını temenni ediyorum” dedi.