CHP Çankaya adayı Özbolat ön seçim istedi

CHP Çankaya adayı Özbolat ön seçim istedi
7 Eylül 2013 09:22

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, partisinin kalesi Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

 

Yerel seçim öncesi çalışmalarına hız veren CHP’de adaylar da netleşmeye başladı. Seçim sürecini ve Türkiye gündemini değerlendiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, AKP iktidarından kurtulmak için Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerin kazanılması gerektiğini vurguladı. Özbolat bu amaçla; hem kendilerinin hem de parti örgütlerinin inançlı ve kararlı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

 

MECLİS’TE SON DÖNEMİ

 

Her dönem ön seçimle ve örgütün desteğiyle milletvekili ve Parti Meclisi üyesi olduğunun altını çizen CHP’li Durdu Özbolat, seçmenin ve parti üyelerinin güvenini kazanmanın başarının ilk şartı olduğunu belirtti. Yeniden kazanmasına kesin gözüyle bakılmasına karşın milletvekili olabilecek diğer partili arkadaşlarının önünü açmak üzere, Maraş’tan bir daha aday olmayacağını söyleyen Özbolat, ” İki dnem, parti örgütümüzün ve halkımızın isteği ve teveccühüyle milletvekili oldum. Halen de PM üyesiyim. Kişisel hırsları ve koltk tutkusu olmayan, partisine ve ülkesine gönülden bağlı bir insanım. Artık yerel yönetimlerdeki iktidarımızı büyüterek ve geliştirerek, partimizin genel iktidar mücadelesine katkı sunmak istiyorum.” dedi.

 

ÇANKAYA’DAN ADAY OLDU

 

Bu niyetle Çankaya Belediye Başkanı aday adayı olduğunu söyleyen Özbolat, “Çankaya gibi önemli bir ilçede yaratılacak enerjinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın alınmasına da büyük katkı sağlayacağını görerek ve buna uygun seçim kampanyası yürüterek, yerel iktidarların kapısını CHP’ye açmak için çaba göstereceğim.” diye konuştu.

 

ÖN SEÇİM İSTEDİ

 

Tüm parti örgütlerinin ve seçmenlerinin bu amaca inanarak ve kilitlenerek çalışabilmesi için, ön seçimin önemli bir aşama olduğunu kaydeden Özbolat, “Parti; üye, delege ve seçmeniyle birlikte, ön seçimle çıkan tek aday etrafında kenetlenerek daha büyük başarılar elde edecektir.” vurgusunu yaptı.

 

ÖZBOLAT’IN ÖZ GEÇMİŞİ

 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, 6 Şubat 1962’de Bucak’ta doğdu. Çankaya Belediyesi’nde değişik kademelerde çalıştı. Çankaya Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptı. Ankara’da Özel İlkem Koleji’ni kurdu. Rüzgar Enerjisi, eğitimcilik, madencilik, tekstil, gıda ve turizm alanlarında faaliyet yürüten ‘Özbolat Şirketler Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Bilsev Vakfı üyesi, İlkem Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak bu görevleri üstlendi. İnsan Hakları Derneği Üyesi, Toplumsal Araştırmalar Vakfı Başkan Vekili ve Halkevleri Merkez Yönetimi Üyesi oldu.

 

ÖDÜLLÜ VEKİL

 

Orta derecede İngilizce bilen Özbolat’a; Uluslararası Ödül Birliği (Moskova, Rusya) “Şeref ve Vicdan Nişanı”, Avrupa Ünversitesi (Hannover, Almanya) “Fahri Doktora” ve “Fahri Profesör” unvanları, Vektör Uluslararası İlim Merkezi (Bakü, Azerbaycan) “Türk Dünyasına Hizmet Uluslararası Atın Madalyası” ile taltif edildi. 23 ve 24’üncü dönem Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Durdu Özbolat, evli ve 2 çocuk babası.

 

Yurt