CHP, çalıştaylar serisi başlattı!

CHP, çalıştaylar serisi başlattı!
21 Haziran 2021 10:14

CHP, farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştaylar serisi başlattı. İlk çalıştay tarım alanında Adana’da düzenlendi. CHP, bundan sonra 11 farklı sektör ve alanda çalıştaylar düzenleyecek.

 
CHP, farklı sektörlerde yaşanan istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için çalıştaylar serisi başlattı. İlk çalıştay tarım alanında Adana’da düzenlendi. CHP, bundan sonra 11 farklı sektör ve alanda çalıştaylar düzenleyecek. Kılıçdaroğlu’nun sektörlere özgü istihdam önerilerini, İzmir’de eylül ayı içerisinde yapılması planlanan “Üreten Bir Türkiye İçin İstihdam Kurultayı”nda paylaşması bekleniyor.

 

 

CHP farklı sektörlerde yaşanan sorunları tartışmak ve çözüm önerilerini geliştirmek için çalıltaylar serisi başlattı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üretim ve istihdamı arttırmaya yönelik somut önerilerin geliştirilmesini istedi. CHP, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve İşçi Sendikaları-Esnaf-Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba işbirliğiyle 11 farklı sektör ve alanda çalıştaylar düzenleyecek.

Tarım, turizm, sanayi, kadın, engelliler, genç işsizliği, bilişim, medya- kültür-sanat, sokak ekonomisi, KHK’lılar ve EYT’liler konu başlıkları altında gerçekleştirilecek çalıştaylarda sorunlar ve çözüm önerileri sürecin doğrudan içinde olan işçi, işveren, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve uzmanlar ile birlikte tartışılacak.