CHP, ‘Bingöl Valiliği mülakatında torpil’ iddiasını Meclis’e taşıdı!

CHP, ‘Bingöl Valiliği mülakatında torpil’ iddiasını Meclis’e taşıdı!
13 Mayıs 2022 07:47

İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavında aldıkları puanla başarı sıralamasında en sıralarda yer alan 12 adayın, Bingöl Valiliği’ndeki mülakatta elendikleri, en düşük puanlı kişilerin ise atandıkları iddia edildi. CHP’li vekil Mahmut Tanal, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Bingöl’de, İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavına girerek, başarı sıralamasında en üstte yer alan kamu çalışanlarının, Bingöl Valiliği tarafından yapılan mülakatta düşük puan verilerek elendikleri, yazılı sınavda düşük puan alan kişilere ise sözlü sınavda yüksek puan verilerek sıralamaya girmelerinin sağlandığı iddia edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, söz konusu iddiayı Meclis gündemine taşıdı. Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Bingöl Valiliği Sınav Komisyonu’nun düzenlediği mülakat sonucuna ilişkin bilgi talep etti. Tanal, Soylu’ya Şeflik unvanı için girdikleri yazılı sınavda aldıkları puanla en üst sırada yer alan 5 adayın, mülakatla elendikleri iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Tanal ayrıca, Yazı İşleri Müdürlüğü mülakatında en başarılı 3 adayın, Nüfus Müdürlüğü mülakatında en başarılı 4 adayın elendikleri, yerlerine yazılı sınava sonucu düşük olan kişilerin atandıkları iddialarının doğruluğunu sordu.

 

 

ŞEFLİK MÜLAKATINDA EN BAŞARILI 5 ADAY ELENDİ Mİ?

 

 

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle:

– Bingöl Valiliği bünyesinde görev yapıp yazılı sınav sonrası Şeflik unvanı için sözlü sınava giren, mülakata tabi tutulan personel sayısı kaçtır? Bingöl Valiliği Sınav Komisyonu’nun düzenlediği sözlü sınav sonrası Şeflik unvanı için toplam kaç kişinin, asil ve yedek olarak ayrı ayrı belirtilerek, kadroya ataması yapılmıştır? Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yazılı sınavda aldıkları puanla en üst sıralarda yer alan 5 adayın, Bingöl Valiliği’ndeki mülakat sonucunda elendikleri, yazılı sınavları düşük olan adayların ise sözlü sınavda yüksek puan verilerek Şeflik atamalarının yapıldığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise torpil iddialarına ilişkin soruşturma başlatılacak mıdır?

 

 

YAZI İŞLERİ MÜLAKATINDA EN BAŞARILI 3 ADAY ELENDİ Mİ?

 

 

– 14 Kasım 2021’de İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavına girip, Yazı İşleri Müdürlüğü için Bingöl Valiliği Sınav Komisyonu’nca mülakata çağrılan personel sayısı kaçtır? Bingöl Valiliği Sınav Komisyonu’nun düzenlediği sözlü sınav sonrası Yazı İşleri Müdürlüğü için toplam kaç kişinin kadroya ataması yapılmıştır? Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yazılı sınavda aldıkları puanla en üst sıralarda yer alan 3 adayın, Bingöl Valiliği’ndeki mülakat sonucunda elendikleri, yazılı sınavları düşük olan adayların ise sözlü sınavda yüksek puan verilerek Yazı İşleri Müdürlükleri atamalarının yapıldığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise torpil iddialarına ilişkin soruşturma başlatılacak mıdır?

 

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKATINDA EN BAŞARILI 4 ADAY ELENDİ Mİ?

 

– 14 Kasım 2021’de İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavına girip, Nüfus Müdürlüğü için Bingöl Valiliği Sınav Komisyonu’nca mülakata çağrılan personel sayısı kaçtır? Bingöl Valiliği Sınav Komisyonu’nun düzenlediği sözlü sınav sonrası Nüfus Müdürlüğü için toplam kaç kişinin kadroya ataması yapılmıştır? Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yazılı sınavda aldıkları puanla en üst sıralarda yer alan 4 adayın, Bingöl Valiliği’ndeki mülakat sonucunda elendikleri, yazılı sınavları düşük olan adayların ise sözlü sınavda yüksek puan verilerek Nüfus Müdürlükleri atamalarının yapıldığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise torpil iddialarına ilişkin soruşturma başlatılacak mıdır?

– Bingöl ilinde Şeflik, Yazı İşleri Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü kadroları için 14 Kasım 2021 tarihinde girdikleri İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı sınavında yüksek puan alan, ancak Bingöl Valiliği’ndeki sözlü sınavda/mülakatta elenen personelin mağduriyeti nasıl giderilecektir?