CHP Adıyaman ‘128 milyar dolar nerede?’ afişlerinin toplatılması kararına dava açtı!

CHP Adıyaman ‘128 milyar dolar nerede?’ afişlerinin toplatılması kararına dava açtı!
19 Nisan 2021 19:08

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Binası’na asılan “128 Milyar Nerede” afişinin valilik kararıyla indirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Milletvekili Tutdere “128 Milyar Dolar Nerede” afişlerinin valilik kararıyla indirilmesine ilişkin olarak İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında, sandıkta milletten altıkları yetkiyle iktidardan hesap sorduklarının altını çizerek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatandaşın bize sandıkta verdiği görevin gereğini yerine getiriyoruz. Türkiye’yi işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden, bu milletin parasını, fakirin fukaranın parasını ne yaptınız diye Ak Parti iktidarından hesap sormak bizim vatandaşa borcumuz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimizden aldığımız görevi yerine getiriyoruz.” ifadelerimi kullandı.

 

Valilik Aldığı Kararla Hukuku Hiçe Saymıştır
İl ve ilçe binalarına asılan afişlerin yasaklama gerektirecek bir içeriğe sahip olmadığını ve herhangi bir suç unsuru taşımadıklarını dile getiren Milletvekili Tutdere, Adıyaman Valiliğinin asılan afişleri toplatma kararının hukuka aykırı olduğunu ve Adıyaman Valiliği’nin aldığı bu kararla hukuku hiçe saydığını ifade etti.

 
128 Milyar Dolar’ın Akıbetini, Hem Adıyaman’da Hem De Türkiye’nin Dört Bir Yanında Milletimiz Adına Sormaya Devam Edeceğiz

 

 
Milletvekili Tutdere, “Siyasi partiler, hem siyasi partiler kanunu gereği hem de anayasa gereği kendi siyasi çalışmalarını yapmakla görevlidirler. Yurttaşlarımızın hakkını sorgulayan afişlerimiz sarayın talimatıyla valiliklerce toplatılmaktadır. Alınan bu karar hem hukuka hem de vicdana aykırıdır. Valilik tarafından alınan bu kararın iptali için, Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı olarak yürütmeyi durdurma kararı istemiyle İdare Mahkemesine dava açtık. Valilik de karar verse, sarayın savcıları da karar verse biz bu soruyu hem Adıyaman’da hem de Türkiye’nin dört bir yanında, bütün milletimiz adına sormaya devam edeceğiz.” dedi.

 

1 2