Cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü!

Cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü!
19 Eylül 2013 15:52

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yüzlerini kar maskesiyle kapatan 2 kişi, cezaevindeki yakınlarını ziyarete gelenlerin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

 

Saldırıda, 3’ü çocuk 2’si kadın 5 kişi öldü.1 çocuk da yaralandı. Kaçan saldırganları yakalamak için polis geniş çaplı operasyon başlattı.

 

Olay bugün saat 14.30 sıralarında Mardin kent girişinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana geldi. Görüş günü olması nedeniyle, cezaevine ziyarete gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ailenin üzerine, yüzleri kar maskeli 2 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yaylım ateşine tutulan aile üyelerinden 3’ü çocuk 2’si kadın 5 kişi olay yerinde yaşamlarını yitirdi. 1 çocuk da yaralandı. Görgü tanıkları, saldırganların olay yerinden koşarak kaçtıklarını söyledi.

 

 

Saldırı üzerine cezaevi önüne çok sayıda polis ekipleri sevk edildi ve geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıda yaşamlarını yitiren 5 kişinin cesetleri, Mardin Devlet Hastanesi moguna kaldırıldı. Yaralı çocuk da Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatırken, kent giriş ve çıkışları tutuldu.

 

Yetkililer, saldırının bir kan davasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, başlatılan geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.