Ceza Hukuku Nedir?

Ceza Hukuku Nedir?
19 Ekim 2021 22:15

Ceza hukuku, suç ve ceza kavramlarının incelendiği hukuki alandaki kamu hukuku bölümüdür.

 

Ceza Hukuku Hakkında

Ceza hukuku;

  • Genel ceza hukuku
  • Ve özel ceza hukuku olmak üzere iki başlık altına ayrılır.

Genel ceza hukukunda suç kavramının maddi ve manevi unsurları ile tanımı bulunur. Genel ilkeler ceza hukukuna bağlıdır. Suç ortadan kaldıran nedenler, cezayı azaltan nedenler ve ortadan kaldıran nedenler gibi suçlar için geçerli olan ilke teorileri genel ceza hukuku bünyesinde işlenir. Özel ceza hukuku konusu ise ülke kanunlarına göre farklılaşmaktadır.

  • Suç sayılanların neler olduğu,
  • Suç sayılan eylemlerin kapsamları ve sınırları,
  • Suç sayılan eylemlerin birbirinden ayrılan yönleri gibi birçok etmen bu suçlara öngörülen cezalar işlenir.

Ceza hukuku alanındaki davalarda ceza avukatı görevlidir. Ceza avukatı hukukun gereklerine uygun olarak dava yürütmektedir. Tecrübeli, donanımlı ve aynı zamanda hukukun gereklerine uygun olarak bir avukatın davayı yürütülmesi dava sonucunda birçok kazanımdan faydalanılması adına önemlidir.

Ceza Hukuku Neyi Kapsar?

Ceza hukuku, 2 temel unsuru vardır. Bunlar, suç ve yatırımdır. Maddi ceza hukuku dar anlamda değerlendirilirse suçları ve yatırımları bünyesi altına alır. Geniş anlamda ceza hukuku ise maddi cezadan ziyade ceza muhakemesi bünyesinde işlenen ceza muhakemesi hukuku ve infaz hukukunu kapsamaktadır.

Ceza Hukuku Avukatı Ne Yapar?

Ceza hukuku avukatı, ceza davalarına giren soruşturmalarda şüphelileri savunan müşteki veya mağdur vekilliği yapan kişidir. Ceza hukuku ile ilgili her türlü işlemin takip edilmesi, savunma görevinin icra edilmesi ceza hukuku avukatları bünyesinde gerçekleşmektedir. Ceza hukuku avukatın Av. Mehmet Kürşat Kılıç ceza hukuku alanında yaşadığınız davalarda alanındaki tecrübesi ve başarısıyla yanınızda yer alır.

Ceza Hukuku Avukatı Hangi Davalara Bakar?

Ankara ağır ceza avukatı, Sulh ve Asliye Ceza Mahkemelerinde bulunan davaların tümünün bakmaktadır. Davalar hırsızlık, adam öldürme, dolandırıcılık, kavga ve çete kurma gibi durumlarla karşımıza çıkmaktadır.

Ceza Hukuku Avukat Ücretleri Ne Kadar?

Ceza Hukuku avukat ücretleri;

  • Sulh ceza hakimleri ve infaz hakimlikleri için 1320 TL;
  • Ağır ceza mahkemelerindeki takip edilen davalar da 6810 TL;
  • Ceza soruşturması içerisinde takip edilen ceza işleri için ise 1030 TL talep edilir.