Ceza Avukatı Nedir?

Ceza Avukatı Nedir?
10 Ekim 2019 12:35

Türk Ceza Kanunumuzda ceza avukatı veya ağır ceza avukatı gibi bir ayrım yapılmamıştır. Teorik anlamda olmayan ceza avukatlığı terimi aslında pratik hayatta var olan bir durumdur. Ceza avukatı alanında kendini geliştiren avukatlar genelde kasten yaralama, hakaret, dolandıcılık gibi suç alanı tiplerinde kendilerini geliştiren avukatlara denir. Ancak daha ağır ceza davaları gibi yüksek ceza alınma ihtimali olan davalar yani , nitelikli dolandıcılık, yağma suçları gibi alanlar da ise halk dilinde ağır ceza avukatı denmektedir.

 

Diğer Ceza Davaları;

Yağma ( Gasp Suçları ) , Nitelik Yağma ( Gasp ) , Kasten Adam öldürme, Kasten adam öldürmeye teşebbüs, kaçakçılık, işkence, uyuşturucu ticareti, cinsel istismar , cinsel saldırı suçu , insan ticareti suçu, dolandırıcılık gibi suçlar yer almaktadır.

Bu ceza davalarının her biri kendi içinde incelenmesi gereken ceza unsurları bulunmaktadır. Bu sebeple ceza avukatı olarak dosyayı üstlenecek avukat bu hususlarda vatandaşlara hukuki yardımda bulunarak hak kayıplarının önüne geçebilecektir.

Ceza avukatı, ağır ceza avukatı, fark etmeksizin her avukat en başta müvekkilinin hak arama hürriyetini yerine getirerek kutsal bir mesleğin yerine getirilmesine öncülük etmektedir.

Yurtdışında her avukat kendi çalışma dalına göre davalar alırken ülkemizde bu durum böyle değildir. Yurtdışında boşanma avukatı olan kişi boşanma davaları ile ilgilenir. Ceza davaları veya icra davaları gibi alanlara karışmaz. Aynı şekilde diğer ceza avukatı, icra avukatı olarak görev alan avukatlar diğer alanlara yönelemezler.

Bu sebep hakkınızda açılmış olan bir ceza davası bulunuyorsa adliyeler önünde avukat olmayan kişiler tarafından yazılan arzuhalci veya dilekçeciler ile taleplerini yazmayınız. Avukatlar aracılığı ile dilekçelerinizi veya savunmanızı gerçekleştiriniz.

en iyi ceza avukatı veya buna benzer uzman ceza avukatı tabirlerini avukatlar kullanamazlar. Avukatlık mesleği buna izin vermemektedir. Her avukat kendi dosyası üzerinde gerekli özeni göstermekle yükümlüdür. Ancak tecrübe denilen durum tabiki önemlidir.

Boşanma Avukatı Nedir

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere boşanma avukatı sadece halk tarafından boşanma ve aile hukuku üzerine çalışma yapan avukatlara söylenmiştir. boşanma avukatı’da bulabileceğiniz gibi başka şehirlerden de aile hukuku üzerine çalışma yapan avukatlar davanızı üstlenebilecektir.  boşanma avukatı istanbul‘da oldukça fazla bulunmaktadır. Ancak de yine böyle bir alt dal olmamasına karşın boşanma konuları üzerine çalışma faaliyeti gösteren avukatları tabir edilmiştir. Bunun yanında bir diğer önemli avukatlık dalıda icra avukatı İstanbul yada veya başka bir şehir de fark etmez bu avukatlar ise genelde sizin adınıza açılmış bir icra davası var ise bu konular üzerine alacak verecek davalarını takip eder.