‘Çevremizdeki beş bina yıkıldı, gözümüzün önünde artçılar sebebiyle bir binanın camları patladı’

‘Çevremizdeki beş bina yıkıldı, gözümüzün önünde artçılar sebebiyle bir binanın camları patladı’
6 Şubat 2023 07:54

Malatya Temelli Mahallesi’nde 5 katlı binadan ailesiyle birlikte sağ çıkan 25 yaşındaki Özgül Konakçı, kendi binasının sadece hasar gördüğünü ancak çevresindeki 5 binanın yıkıldığını söyledi:

 

Fundanur Öztürk / BBC Türkçe

Fotoğraf: Özgül Konakçı

 

“Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava çok soğuk ve şu an kar yağıyor. Herkes sokaklarda, millet ne yapacağını şaşırmış durumda. Daha yeni gözümüzün önünde artçılar sebebiyle bir binanın camları patladı.”

“Deprem anında kardeşimle koltukta uyuyorduk, birbirimize baktık, sen mi sallıyorsun dedik. Lambaya baktım, yıkılacak gibiydi. İçeride üç yaşında yeğenimi alır almaz dışarı fırladık.”

“Hava soğuk olduğu için daha çok çocuğa bir şeyler koyma derdindeydik. Ona bir şeyler alıp hemen hızlıca çıktık. Bizim olduğumuz yerde henüz çadır yok.”

“2020 yılındaki 6,8 büyüklüğündeki depremi de hissetmiştik ama bu çok farklıydı. Bunda binaların çatırdağını duyduk, binaların hemen hemen hepsinde çatlak ve hasar var zaten.”

Kentte yoğun trafik olduğunu belirten Konakçı şöyle anlatıyor:

“Artçılar bizi çok etkiliyor. Malatya’da ulaşım çok kötü durumda hem yollar buzlu hem de araba çok. Herkes arabasına atlayıp binalardan uzaklaşmaya çalışıyor.”

“Artçılar yüzünden herkes binalardan ne kadar uzak, o kadar iyi diye düşünerek arabasına atlayıp binalardan uzak bir yere gitmeye çalışıyor, bu da yollarda trafik yaratıyor.”