Çene Kilitlenmesi Durumunda Ne Yapılmalı?

Çene Kilitlenmesi Durumunda Ne Yapılmalı?
15 Şubat 2023 07:39

Çene kitlenmesi durumunda ne yapılmalı? Çene kilitleme, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir durumdur. Çene kaslarının düzgün açılmasını veya kapanmasını engelleyen bir sorundur. Bu, konuşma ve yutma ile çiğneme ve yeme güçlüğü sorunlarına yol açabilir. Çene kilitlenmesinin birçok farklı nedeni vardır, ancak çoğu vaka kas güçsüzlüğü veya yaralanmadan kaynaklanır.

 

Çene Hareketinin Kilidini Açmak ve Eski Haline Getirmek için Tedaviler

Çene kilitlenmesi durumunda ne yapılmalı? sorusuna bizler için cevap veren Bursa Diş Doktoru Dr Dt Cenker Selçuk şu açıklamaları yaptı;  Çene kilitleme, önemli ağrı ve rahatsızlığa neden olabilen yaygın bir sorundur. Tedavi edilmezse çene kırığı gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Çene hareketinin kilidini açmak ve eski haline getirmek için gerekli olabilecek bazı tedaviler.

İlk olarak, doğru tanı ve tedaviyi almak için bir doktora danışmak önemlidir. Çene Kilitlenmesinin nedenine bağlı olarak, iltihabı azaltmak veya kas spazmlarını önlemek için ilaç veya fizik tedavi gerekebilir. Bazı durumlarda, gergin kasları ve eklemleri gevşetmek için sıcak / soğuk terapiler kullanılabilir.

Masaj ve hareket açıklığı egzersizleri kullanan fizik tedavi de çene hareketini ve eklem fonksiyonunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Çene Kilitlenmesinin nedenine bağlı olarak ortodontik veya diş tedavileri de gerekli olabilir. Aşırı durumlarda, kilitli bir çenenin kilidini açmak veya çeneyi tekrar düzgün hareket edecek şekilde yeniden hizalamak için ameliyat gerekebilir. Ameliyattan sonra fizik tedavi, hasta için uzun vadede optimal Çene Hareketinin ve Gücünün korunmasına yardımcı olacaktır.

Çenem Kilitliyse Ne Yapmam Gerekir?

Çene kitlenmesi durumunda ne yapılmalı? Çenenizin kilitli olduğunu fark ederseniz, rahatsızlığı hafifletmek ve daha fazla hasarı önlemeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İlk olarak, aşırı çene hareketlerinden kaçının. Bu, çenenizi doğal olmayan bir şekilde hareket etmeye zorlayacak herhangi bir şeyden kaçınmak anlamına gelir.

Bunun yerine masajlar ve germe egzersizleri ile çene kaslarınızı gevşetmeye çalışın. Ayrıca bölgeyi incelemek ve herhangi bir diş işine ihtiyaç olup olmadığını belirlemek için bir diş hekimini ziyaret edebilirsiniz. Eğer öyleyse, doktor muhtemelen gerektiği gibi almanız için ağrı kesiciler yazacaktır.

Çene Kilitlenmesi ciddi rahatsızlığa neden oluyorsa, tıbbi yardım almak gerekebilir. Bazı durumlarda Çene Kilitlenmesine bir yaralanma veya dişlerin kendileriyle ilgili bir sorun neden olabilir. Bu durumlarda, sorunu doğru bir şekilde teşhis edip tedavi edebilecek bir diş hekimini görmek önemlidir. Çoğu zaman Çene Kilitleme, kalifiye bir profesyonelin uygun bakımı ile kendi kendine düzelir, ancak olmazsa kasları gevşetmek ve sertliği azaltmak için fizik tedavi gerekli olabilir.