Çekiç ve tüm hırdavat ürünleri Sepetfy.com’da

Çekiç ve tüm hırdavat ürünleri Sepetfy.com’da
13 Kasım 2020 15:52

Çekiçler genel form olarak dikdörgenden üçgene doğru uzayan demir döküm malzemeden yapılma ahşap tutma formlu bir el aletidir. Hırdavat malzemeleri arasında yeri ve önemi büyük olan ürün, çivi gibi birçok malzemeyi belirli bir alana çakmak için tasarlanmıştır. Çok işlevsel görevleri olan el aletinin arka tarafındaki geniş bölüm çivi çakmak, ön tarafında bulunan sivri bölüm oyuk açmak ya da bir alanı kırmak için kullanılır. Tamirat ve tadilat işlerinin olmazsa olmaz hırdavat malzemeleri arasında yer alan çekiçler işlevsel kullanım alanları ile hem profesyonel hem de amatör olarak rahatlıkla kullanımı sağlanabilir. Manuel matkap görevi gören küçük el aleti oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

 

Çekiç Çeşitleri

 

Çekiçler matkaplar ile aynı işlevselliği gösteren  şarjsız ve elektriksiz, kullanımı kolay küçük el aletleri arasında yer alır. Kendi aralarında işlevsellik ve boyut olarak birçok çeşide ayrılırlar. Çekiç çeşitleri arasında  en alışılmış ve en çok tercih edilenleri ahşap saplı döküm olanlardır. Özel alaşımlı çelik başlı metal saplı olanlar ağırlık olarak 500 grama kadar ulaşabilir ve hızlı sonuç alınmasını sağlar. Daha küçük işler için metal başlı ahşap saplı olanlar tercih edilir. Hassas yüzeyler için plastik olanları mevcuttur. Demir dövme ya da herhangi bir alanı düzleştirmek için komple metal olanlar tercih edilir. Çatal ağızlı yuvarlak çakma uçlu çekiçler de çivi çakmak ve sökmek için tasarlanmıştır.

 

Çekiç Fiyatları

 

Hırdavat malzemeleri arasında büyük yer kaplayan ve oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan çekiçler, hemen her evde bulunan ana tadilat malzemeleri arasında yer alır. Hem profesyonel, hem de amatör kullanıma uygun olan ürün fonksiyonuna ve malzemesine göre fiyatlandırılır. Çok uygun fiyatlara da bulunabilecek ürünü fonksiyonuna göre yüksek fiyatlarda da görmek mümkündür. Çeşitli fonksiyonlara göre kategorilendirilen ürün fiyat olarak da farklılık gösterir. Çekiç fiyatları kullanım alanına göre değişkenlik gösterirken özelliklerine göre de değişkenlik gösterir. Her bütçeye uygun fiyat performansı gösteren ürünün profesyonel alanlarda kullanılan modelleri daha yüksek fiyat etiketlerinde olabilir.