Bakan Çavuşoğlu, Erdoğan ve Sisi’nin bir araya geleceğini duyurdu

Bakan Çavuşoğlu, Erdoğan ve Sisi’nin bir araya geleceğini duyurdu
18 Mart 2023 13:50

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile ortak basın toplantısında, Mısır’ın önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, ikili ilişkilerde somut adımların atıldığını duyurdu.

 

 

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

 

“Mısır’ı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. En kısa süre içerisinde kardeşim Şükri’yi de Türkiye’de bir kere daha misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağım. Depremden sonra bize verdikleri destek için Mısır hükümetine ve kardeş Mısır halkına teşekkür etmek istiyorum. Zor zamanlarda gösterilen dayanışmayı unutmayacağız. Türkiye’ye Mısır’dan ciddi ölçüde insani yardım geldi.”

“Şimdi ilişkilerimizde somut adımlar atıyor olmaktan en çok heralde ikimiz memnunuz. Mısır ile ikili ilişkilerimizi geliştirirken, sadece her iki ülkenin yararına ne yapılabilir diye konuşmuyoruz, aynı zamanda bölgemizin huzuruna yönelik yapılacakları da ele alıyoruz. En kısa sürede diplomatik ilişkiler üst düzeye çıkacak.”

 

 

“ERDOĞAN-SİSİ BİR ARAYA GELECEK”

 
“Diyalog eksikliğinden kaynaklı yanlış anlaşmaları gidereceğiz. Bugün bölgesel konuları da değerlendirdik. Tüm bu alanlarda daha yakın iş birliği içinde olmamız gerekiyor.”

“Mısır’daki Türk firmalarının yatırımlarının 2 milyon dolara ulaştığını ve bunun da yaklaşık 100 bin civarında istihdam sağladığını görüyoruz. Biz firmalarımızı daha fazla yatırım için teşvik edeceğiz.”

“Seçim süreci başladı. Seçimden hemen sonra sayın Cumhurbaşkanımız ile Cumhurbaşkanı Sisi biraraya geleceklerdir. Onun tarihini liderler kendileri karar verecektir, ancak hazırlığını biz yapacağız. 9 yıllık açığı kapatmak için hızlı ve yakın çalışmamız gerekiyor.”