Çatlağı sıvayla kapatan şirkete iki ihale birden!

Çatlağı sıvayla kapatan şirkete iki ihale birden!
25 Nisan 2023 08:47

6 Şubat depremlerinden saatler sonra inşaatlarında oluşan çatlakları kapatan şirket, iki deprem konutu ihalesi aldı. Kızı AKP’den vekil aday adayı olan Dizman’ın sahibi olduğu firma, Adana’da 590, Urfa’da 1421 konut yapacak.

 

Fotoğraf: Temsili

 

İktidarın, seçim öncesi propaganda yapabilmek için tüm bilimsel gereklilikleri ayaklar altına alarak sürdürdüğü deprem konutu ihaleleri hız kesmiyor. Tamamına yakını AKP döneminin gözde müteahhitlerine ‘pazarlık’ yöntemiyle verilen deprem konutu ihalelerinden ikisini Maraş merkezli depremlerin simge olaylarından birine imza atan şirket üstlendi. Depremin hemen ardından inşaatında oluşan çatlakları sıvayla kapatan, olay ortaya çıktıktan sonra da “Onlar taşıyıcı değil, dekoratif unsurlar çatladı” savunması yapan şirket, iki ihale birden aldı.
 

Birgün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre müteahhit Nihat Dizman’ın sahibi olduğu Dizmanlar İnşaat ile bağlı şirketleri, toplam 2 bin 11 kalıcı afet konutu yapacak.

 

Bu şirketin, 6 Şubat depremlerinden birkaç saat sonra, Adana’nın Yüreğir ilçesindeki lüks bina inşaatının duvarlarında meydana gelen çatlakları sıvayla kapattırdığı görüntüsü kamuoyuna yansıdı. Ardından inşaat mühürlendi. Şirketten de, bu çatlakların binanın sağlamlığını etkileyici olmadığının resmi kurumlar tarafından tutanakla kayıt altına alındığı ve bir sorun bulunmadığı açıklaması yapıldı.