Çapulfest’te Gezi Eylemlerinde hayatını kaybedenler anıldı

Çapulfest’te Gezi Eylemlerinde hayatını kaybedenler anıldı
14 Eylül 2013 18:00

Bursa’da “Nilüfer Halk Forumu” tarafından Gezi eylemlerine anmak için “#çapulFest” düzenlendi. Festivale destek veren Gezi olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Kokmazı’ın abisi Gürkan Kokmaz, Hatay’da ölen Ahmet Atakan’ın ölümüne çok üzüldüklerini belirterek, çirkin iftiralar atıldığını söyledi.

 

Taksim’de geçen Haziran ayında başlayan ve Türkiye’ye yayılan olaylarını anmak için Nilüfer İlçesi’nde oturanların oluşturduğu Nilüfer Halk Forumu tarafından Bursa’nın Nilüfer İlçesi Üç Fidan Parkı’nda “#çapulFest”  düzenlendi. Festivalde bir çok sivil toplum kuruluşu, kadınlar, işçiler ve doğaseverler stand açarak söyleşiler düzenledi. Gezi için yapılan şarkılarla halaylar çekildi. Gezi sergisi ve resim atölyesi kurulan festivale olaylar sırasında Eskişehir’de yaşamını yitiren Ali İsmail Kokmazı’ın abisi Gürkan Kokmaz ve yazar İhsan Eliaçık’da destek verdi.

 

“DESTEKLER ACIMIZI HAFİFLETİYOR”

 

Gürkan Korkmaz, acılarının anlatılamayacak kadar büyük olduğunu kaydederek, “Allah kimseye yaşatmasın. 19 yaşındaki bir genci, kardeşi, evladı kaybetmek başlı başına büyük bir acı. İnsan eliyle, dövülerek birinin hayatını kaybetmesi çok daha acı bir boyut kazanıyor. Bu acıyı katlanabilir kılan bize olan destek ve İsmail’in sahiplenilmesi. Bu tür etkinliklerle onu anıp, insanlara anlatılması, yaşatılması bize güç veriyor. Herkese tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum” dedi.

 

“VİCDANLA BAĞDAŞMAYACAK ÇAMURLAR ATILIYOR”

 

Hatay’da yapılan ODTÜ eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan hakkında konuşan Korkmaz, “çok canımızı yaktı. Çok üzüldük. Neden bilmiyorum. Ahmet ayrı üzdü. Çirkin oyunlar oynanıyor. Ahmet’in ölümü üzerinden çamurlar atılıyor. O ya da bu sebeple bir can gitmiş. Ama maalesef insanlıkla, vicdanla bağdaşmayacak çamurlar atılıyor. Ölümü mubah görenler oluyor. Bu nasıl insanlık ben hala anlamadım” diye konuştu.

 

“GEZİ BAZILARI İÇİN HAYALET OLDU”

 

Yazar İhsan Eliaçık ise, Gezi’nin Türkiye’nin üzerinde bir hayalet gibi dolandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bazılarına göre bu bir hayalet. Bir türlü gitmek bilmiyor. Her defasında yeni bir kılıkla, etkinlikle dolaşıyor. 19 gün Gezi Parkı’ndaydık. Orada bir direniş verildi. Daha sonra park forumuna dönüştü. Ramazan ayında yeryüzü iftarlarına dönüştü. Halk hepsine sahip çıktı. Gezi ruhu Ramazan da ülkenin manevi ikliminde buluştu. Ramazan ayı bitti anma toplantıları ve festivaller başladı. Buradaki festivalde Gezi Parkı’nın küçültülmüş bir izdüşümü yaşanıyor. Türkiye’nin bir çok yerinde devam edecek. ODTÜ’de yaşanan olaylar, mahallelerde yapılan direnişler. Bunlar aslında barışçı gösteriler. Demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını gösteriyor. Sandık arasında da hükümetin ve iktidarın kararlarını etkilemek için halkın zaman zaman barışçı gösterilerle, şiddete başvurmadan sokaklara çıkması, canlı ve dinamik bir demokrasi anlayışını göstermesi açısından önemli.Bir gün boyunca devam eden festivalde Gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin katillerinin bulunması için imza kampanyası başlatıldı.”

 

7d74ae0c07917ab09b2eb9bb7366e7cb

 

6224448b60e91c1e72c5d9936dd395fb

 

442948257fbfe080b72066f4d422e464

 

a2049a5ad35f4fcc2cc6dced01314811

 

fab23832ad3ffa071813bfa4b512eec5