#çapulFest başlıyor!

#çapulFest başlıyor!
10 Eylül 2013 10:45

Bursa’da ‘Nilüfer Halk Forumu’ tarafından 14 Eylül’de Gezi eylemlerine anmak için ‘#çapulFest’ düzenlemeye karar verildi.

 

Festivale, Gezi Parkı eylemlerinde ölen Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün aileleri, yazar İhsan Eliaçık, Şair Ahmet Telli, edebiyatçı Mefewud Nartan ve Alevi Kültür Dernekleri Eski Genel Başkanı Engin Gündük katılacak. Festival boyunca stand ve forumlar düzenlenirken çeşitli müzik grupları konser verecek.

 

Taksim’de geçen Haziran ayında başlayan ve Türkiye’ye yayılan olaylarını anmak için Nilüfer İlçesi’nde oturanların oluşturduğu Nilüfer Halk Forumu tarafından Bursa’nın Nilüfer İlçesi Üç Fidan Parkı’nda ‘#çapulFest’ düzenlenmesi kararlaştırıldı. 14 Eylül’de 15.00- 23.00 saatleri arasında etkinliklerde Gezi olaylarında yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün aileleri, yazar İhsan Eliaçık, Şair Ahmet Telli, edebiyatçı Mefewud Nartan ve Alevi Kültür Dernekleri Eski Genel Başkanı Engin Gündük katılacak. Festival boyunca açılan stand ve forumlarda da ‘Cumartesi Anneleri’, ‘Adalet yürüyüşçüleri’, Laz Enstitüsü, Nor Zartonk Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, ‘Çerkezlerin Sesi, Ekoder’, Kaos GL, Sarya Kültür Derneği, TÜMTİS ve kadınlar yer alacak. Etkinlikte çeşitli müzik grupları da konser verirken, Gezi eylemlerini ve çevre sorunlarını anlatan sergiler açılacak, çocuk resim atölyesi kurulacak.

 

Nilüfer Halk Komitesi üyesi Günay Pank, Forumu halk tarafından oluşturulduğunu belirterek, Gezi eylemlerindeki halkın isyanın ve demokrasi talebini canlı tutmak istediklerini söyledi.

 

Türkiye’de ezilen toplumsal kesimlerin kendilerini ifade edebilecekleri özgür bir ortam yaratmak için bu etkinliği düzenlediklerini kaydeden Pank, şöyle dedi:

 

“Herkesin özgür ve eşit temelde bir şeyler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Forumda Çerkezler, Lazlar, işçiler, kadınlar, çevreciler, KaosGL, Sarya Kültür Derneği var. Bunların rahatlıkla bir arada yaşayabileceklerini, özgürlük isteyebileceklerini göstermek istiyoruz. Kaybettiğimiz 5 arkadaşımızı da anacağız. Katillerinin tutuklanmasını, tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ederek, onlara mektup yazacağız.”

 

ac60c4f159864de70ce9d8928f6aaf07