Çanakkale Boğazı’nda tekne battı

Çanakkale Boğazı’nda tekne battı
25 Ağustos 2013 16:04

Çanakkale’de denize açıldıkları 6.5 metre uzunluğundaki “Vatan 1″ adlı balıkçı teknesinin, Karanfil Feneri açıklarında aniden su almaya başlası üzerine yüzerek kıyıya çıkmaya çalışan üç kişi son anda kurtarıldı.

 

 

Hafta sonu tatilinde yanına babası 66 yaşındaki Mehmet Güngör ile oğlu 14 yaşındaki Berkay Güngör’ü de alarak balık tutmaya giden Bülent Güngör’ün (43) kullandığı “Vatan 1″ adlı 6.5 metre uzunluğundaki tekne, Karanfil Feneri açıklarında, kıyıdan 1 mil açıktayken su almaya başladı. Suyu boşaltamayacaklarını anlayan Bülent Güngör, oğlu ve babasıyla tekneden denize atlayıp yüzmeye başladı.
Bölgeden geçen bir geminin kaptanı, teknenin battığını ve üç kişinin yüzdüğünü fark edip Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) yetkililerine bilgi verdi. Bunun üzerine yine bir gemiye hizmet vermek için bölgede bulunan acente motoru, denizde yüzen üç kişiyi alarak kurtardı. Batan tekneden kurtulmayı başaran Bülent Güngör, oğlu Berkay Güngör ve babası Mehmet Güngör daha sonra bölgeye giden Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı “SAGET- 7″ adlı zodyak bota alındı. Sağlık durumları iyi olan üç kişi Çanakkale İskelesi’ne getirildi. Sahil Güvenlik botundan yürüyerek çıkan üç kişi, kontrol amacıyla iki ambulansa alınarak Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü.