Çamlıca Okulları Eğitim Öğretim Sürecinde Velilerle İletişim

Çamlıca Okulları Eğitim Öğretim Sürecinde Velilerle İletişim
14 Nisan 2021 18:06

Çamlıca okullarının felsefesinin temel ilkelerinden biri de velilere de gerekli sorumluluk verilerek onları da eğitime dahil etmektir. Bu nedenle veliler kesinlikle eğitim ve öğretim sürecinin en baş karakterlerinden biridir.

 

 

Çamlıca okulları Malatya özel okul hizmetinde veliler kendi çocuğuna inanmasa bile, Çamlıca eğitimcileri bütün öğrencilerine kalpten inanır ve onları kazanır.

Bu nedenle velilerle sık sık görüşmeler düzenlenerek öğrencinin daha iyi nasıl olması gerektiği hakkında bilgilendirmeler yapılır. Her şey sabır isteyen bir süreçtir bir anda olmayacağını da bilmek gerekir. Bu bağlamda da veli, öğrenci, öğretmen üçlü ilişkisi önemli yere sahiptir.

Okulda, evde uygulanan kurallar öğrencilerin hayatlarının her yerinde aynı olması gerekir. Bu sebeple de Çamlıca okulları eğitim modellerini veliler ile paylaşarak düzenlemeler yapılmasını rica eder.

 

Veli ve Öğretmen Arasında İletişim

 

Çamlıca okulları öğretmenleri önce veliden öğrenciyi en iyi şekilde tanır. Daha sonra da öğrenciyi kendi gözüyle tanıyarak bir yol çizer. Buradaki amaç veli ve öğretmen birlikte bir amaca ulaşma stratejisidir. Veli ve öğretmen iş birliği Çamlıca eğitim modelinde çok önemli olup, öğrencilerin yeteneklerini çıkarmak hedeflenmiştir.

Çamlıca Malatya kolej okulu öğretmenleri velilerle düzenli görüşmeler sağlar. Özellikle belirtmek isteriz öğretmen ve veli konuşmaları karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde gerçekleşir.

Görüşmelerde agresif yapıdan çok hoşgörü örnek alınmalıdır. Aksi durumlar da bile Çamlıca öğretmenleri velileri sakinleştirerek olayın aslını en iyi şekilde anlatabilirler.

 

Veli ve Yönetici İletişimi

 

Çamlıca okulları yöneticileri velilerle görüşmeleri öğretmenler kadar sık yapmasalar da okulun ilerlemesi için velilerle görüşmeler gerçekleştirir. Ayrıca velilerin fikirleri ve talepleri göz önüne alınarak projelere hayat verilir.

Yönetici ve velilerin asıl amacı öğrenciyi daha iyi eğitmektir. Bu nedenle eğitim ve öğretim alanında ne olursa olsun çocuklar için birlikteliğin sağlanması öncelik taşır.

Geleceğin pırlantaları, en değerli hazineleri olan genç beyinleri Çamlıca okulları hayata kazandırmaya devam ediyor. Her bir öğrenci Çamlıca eğitimcileri tarafından bir yıldızdır ve her birinin özel yeteneğini ortaya koyarak onları iyi bir birey haline getirir.