Çamaşır Makinesi Neden Hiç Tepki Vermiyor? Bulaşık Makinesi Program Arızası Nasıl Giderilir?

Çamaşır Makinesi Neden Hiç Tepki Vermiyor? Bulaşık Makinesi Program Arızası Nasıl Giderilir?
9 Ocak 2023 10:47

Günümüzde hayatı kolaylaştıran teknolojilerden birisi olan çamaşır makinesi kullanımının, yönergelerine uygun olarak gerçekleştirilmesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Çamaşır makinesi kullanımında herhangi bir sorun oluşmaması ve güvenli bir kullanım sağlanabilmesi için doğru kullanım koşullarının sağlanması gerekmektedir. Bu çerçevede de çamaşır makinesinde programı başlat düğmesine bastığınızda makine yıkama programını başlatamayabilir. Böyle bir durumda Koşuyolu Arçelik Servisi merkezi profesyonel servis hizmetlerinden destek alınmalıdır. Bu işlemler öncesinde yapılabilecek küçük müdahaleler ile de çözüm sağlanabilmesi mümkündür. Bu çerçevede de çamaşır makinesinin ön kapağının tam olarak, kapanıp, kapanmadığı kontrol edilmelidir. Çamaşır makinesinin ön kapağının tamamen kapalı olduğundan ve kesinlikle kilit sisteminin devreye girmelidir. Çamaşır makinenizin kapağını kapatıldığında “klik” şeklinde bir ses duyulmalıdır.

 

 

Çamaşır Makinesi Kapak Arızası Nedenleri

Çamaşır makinesinin yıkama programının başlamamasına neden olabilecek ön kapak arızaları birden fazla şekilde meydana gelebilmektedir. Çamaşır makinesinin yıkama programını gerçekleştirebilmesi için sistem tarafından kapağın kapandığının ve kilidin devreye girdiğinin anlaşılması gerekmektedir. Eğer bu sistem tarafından anlaşılamaz ise yıkama programını başlatmaz. Böyle bir durumda çözüm sağlayabilmek için mutlaka profesyonel Yakacık Arçelik Servisi hizmetlerinden destek alınmalıdır. Çamaşır makinesinin ön kapağının kilidinin bozulmuş olması, kilit mekanizmasının bozulmuş olması veya kilit mekanizmasına elektrik gitmemesi şeklinde sorunlarla arıza oluşumu söz konusu olabilmektedir.  Program aygıtı arızası da böyle bir sorunun görülmesine neden olabilmektedir.

Çamaşır Makinesi Hiç Tepki Vermeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinin kilidi kırılmış ise ön kapağı değiştirerek, kilit mekanizması bozulmuş ise kilit mekanizması, kablolar akım taşımamakta ise kablolar yerinden sökülerek, yenisi ile değiştirilmektedir. Bu şekilde kesin çözüm sağlanabilmektedir. Çamaşır makinesinin program aygıtının arızalanmış olması durumunda da makinenin başlat düğmesine basılmasına rağmen hiç tepki alınamaması gibi bir durumla karşı karşıya kalınmasına neden olabilir. Böyle bir durumda kesin çözüm sağlanabilmesi için mutlaka profesyonel Küçükyalı Arçelik Servisi hizmetlerine başvuruda bulunulmalıdır. Alanında uzman ve deneyimli teknikerler tarafından bulaşık makinesinde elektrik olmasına rağmen hiç tepki alınamamasına neden olabilecek her olasılık değerlendirilerek, gerekli olan onarım işlemleri yerinde servis müdahaleleri ile gerçekleştirilmektedir.