Cam Balkon Sistemleri’nde Tercihiniz Ne Olmalı?

Cam Balkon Sistemleri’nde Tercihiniz Ne Olmalı?
28 Temmuz 2022 21:21

Cam balkonlar ile evlerdeki yaşam alanlarını daha konforlu ve kullanışlı hale getirilebilir. Evlerde balkonların her mevsim kullanılabilir olması cam balkon sistemlerinden biri ile kaplanması sonucunda mümkün olacaktır. Kapalı balkon olarak da adlandırılan cam balkonlar son yıllarda evler ve iş yerleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Cam balkonları tercih etme nedenleri arasında birçok neden sıralanabilir ancak bunların en önemlileri; yapıldıktan sonra binaların görüntüsünü bozmaz, yapıldığı alana ısı ve ses yalıtımını da beraberinde getirir, evlerin sadece yaz aylarında kullanılabilen balkon ve teraslarını yılın her döneminde kullanılabilir hale getirir. Bu sebeplerle son yıllarda cam balkonların kullanım alanları gün geçtikçe artarak karşımıza çıkmaktadır.

 

İyi bir cam balkonda olması gereken özellikler

 

Evlerin veya iş yerlerinin balkonlarını kapattırmak istendiğinde yaptırılan işlemin sağlıklı olması ve uzun yıllar kullanılabilmesi için aşağıda belirtilen özelliklere dikkat edilmeli ve bu özelliklere göre yapılması faydalı olacaktır.

 

l Balkona yapılan cam kaplamanın su geçirmemesi gerekmektedir.

l Kapalı balkonlarda ısı ve ses yalıtımı tatmin edici seviyelerde olmalı.

l Her mevsimde kullanılabilir olan malzemelerden yapılmalı.

l Yaşanılan bölgede olan iklim koşullarına göre seçilmeli ve yılın her mevsiminde bir problem olmadan uzun yıllar kullanılabilmelidir.

l Balkonları cam ile kaplatırken seçilecek malzemenin kalitesine dikkat edilmeli. Kaliteni n yanında yaptırılacak firmanın referansları incelenmeli ve işçiliği profesyonel bir firma ile çalışılmalı.

 

 

Cam Balkon Modelleri

 

Evlere veya işyerlerine cam balkon yaptırmak istendiğinde araştırma yaparken birçok farklı model ile karşılaşılmaktadır. Burada model seçerken olduğumuz binanın dış görünüşünde göze çarpan bir farklılık yaratmasına ve uyumlu olması dikkate alınması gereken hususlardan biridir. Kapalı balkon modeli seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kullanım amacına göre seçilmesi. Seçilen cam balkon modelinin ev sahibinim talep ettiği kullanım amacına tam olarak hizmet etmesi gerekmektedir.

 

Cam balkon kaplama sistemleri de diğer her şeyde olduğu gibi gün geçtikçe yeni modellerle zenginleşmektedir. Modellerine ve özelliklerine bir göz atmak istenirse;

 

l Katlanır Cam Balkon; Kanatlarında katlanma özelliği olan cam balkon modelleri kolaylıkla açılabilmesi ve çık kısa bir sürede kolaylıkla kapatılabilmesinden dolayı en çok tercih edilen modellerdendir. Katlanarak açılan kanatlar içe doğru da katlanabildiği için temizlik aşaması için de kolaylık sağlamaktadır.

l Giyotinli Cam Balkon; Dikey olarak hareket eden kumanda ile çalıştırılabilen bir balkon kaplama sitemidir. Yapımında kullanılan özel cam ve profil sistemi ile herhangi bir kilide gerek kalmadan güvenliğin sağlanmasında yardımcı olur. İşyerleri ve kafelerde daha yoğun olarak kullanılmaktadır. Yapıldığı alana kesintisiz olarak panoramik bir manzara sunar. Uygulandığı alanlarda yüksek oranlarda ses ve ısı izolasyonu sağlamaktadır.

l Sürgülü Cam Balkon; Cam kanatlar katlanır cam balkonlarda olduğu gibi yana kayar panellerden oluşmaktadır. Ancak bu sistemde cam kanallar katlanarak değil bir ray üzerinde hareket ederler. Sürgülü cam balkonun kullanım alanları da daha çok kafeler, lokantalar ve restoranlar olarak göze çarpmaktadır. Temizliği diğer sistemlere göre daha kolay olarak yapılmaktadır.

l Isıcamlı Cam Balkon; Kullanım özelliklerine bağlı olarak üst seviyede ses ve ısı yalıtımı özelliğine sahiptir. Barındırdığı kilit sistemi ile düşme risklerini en alt seviyeye indirmiştir. Jaluzili olarak kullanıma en uygun modeldir.

l Jaluzili Cam Balkon; Cam balkon sistemleri arasında son yıllarda en çok öne çok öne sistemlerden biridir. Yapımı aşamasında jaluzi ile üretilen modeller daha çok iş yerlerinde ofislerde kullanıma uygundur. Jaluzili cam balkonlar yoğun güneş ışıklarına maruz kalınan yerlerde pratik ve kolay çözümler sunar.