Çağrı Merkezlerinde İş Olanakları

Çağrı Merkezlerinde İş Olanakları
25 Nisan 2021 15:18

Müşteri temsilcileri, her firmanın pazarlama departmanlarına bağlı birimlerde görev alır. Firmalar, müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetle ilgili geri dönüşleri takip etmek için çağrı merkezleri kurarlar. Banka, kargo, tüketim malları üretimi markalar ve oteller tam ve yarı zamanlı çalıştırmak üzere çağrı merkezi iş ilanları yayınlar. Adaylar çalışma sistemine ve şartlara göre farklı firmaların ilanlarını değerlendirebilir. Müşterilerden gelen öneri, şikayet ve talepler çağrı merkezi elemanları tarafından incelenir. Çağrı merkezi personelleri müşterilerden gelen telefonları yanıtlar. Müşterilerin şikayetlerini çözmek için yardımcı olan temsilciler aynı zamanda müşterilerden gelen öneri ve tavsiyeleri üstlerine iletir. Çağrı merkezinde çalışmak isteyen adayların iyi derece bilgisayar kullanabiliyor olması ve sözlü iletişim becerilerinin gelişmiş olması işverenlerin belirttiği özellikler arasında yer alır. Ayrıca, çözüm odaklı ve sabırlı olmak adaylarda beklenen niteliklerdendir.

 

Çağrı Merkezinde Çalışmak

Telefonla iletişim becerilerine dayalı çağrı merkezi elemanları firmaların çalışma sistemlerine göre ofiste veya uzaktan hizmet sağlayabilir. Bilgisayar programlarını kullanabilmek, sabırlı olmak ve hızlı çözümler üretmek adaylardan beklenen nitelikler arasında yer alır. Tam ve yarı zamanlı olarak çağrı merkezi iş ilanlarına başvuru yapılabilir. Firmaların hizmet sürelerine göre çağrı merkezli çalışanlarının mesai süreleri belirlenir. 7/24 hizmet veren firmalarda çalışanlar vardiyalı olarak gece ve gündüz çalışır. Ayrıca, çalışanların izin günleri hafta içi ve hafta sonu olarak değişebilir. Çağrı merkezi müşteri temsilcileri telefon görüşmeleri dışında e-posta, faks ve anlık mesajları yanıtlar. Müşteri görüşmelerine oluşturulan öneri ve şikayetlerle ilgili rapor hazırlamak ve telefon konuşması kayıtlarını tutmak personellerin sorumluluğundadır.

 

Çağrı Merkezlerinde Kimler İş Bulabilir?

Çağrı merkezinde çalışmak isteyen adayların lise mezunu olmaları yeterlidir. Çağrı merkezi elemanlarında düzgün diksiyon ve doğru hitapları kullanma gibi sözlü iletişim yetenekleri aranır. Çağrı merkezleri bağlı olduğu firmaya göre telefon üzerinden ürün satışı, şikayet talebi ve teknik destek sağlayabilir. İş ilanları adaylara sorumlulukları ve iş hakkında bilgiler iletilir. Ürün satışı firmalar, çağrı merkezi personellerinde ikan kabiliyeti ve yüksek pazarlama yeteneği arayabilir. Ayrıca, adayların anlayışlı ve sabırlı olması, iyi derece bilgisayar kullanması seçici kriterler arasındadır. Yabancı firmalarla iş birliği yapar şirketler adaylarında yabancı dil bilme şartı arayabilir.