Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?
21 Mart 2023 10:39

Burun; biyoloji derslerinden aşina olduğumuz üzere vücut adına hayati öneme sahip olan bir organdır. Yüzün en önemli kısmında yer alır. Estetik açıdan bir hayli önemlidir. İnsanlar; kötü bir burun görüntüsüne sahip oldukları takdirde kendilerini özgüvensiz hissederler. Bunun yanı sıra, burun; solunum açısından da önem teşkil eder. Solunum; vücudun tamamını etkiler. İnsanlar; bilhassa burun etlerinden ve tıkanıklıktan şikayet ederler. Bu yüzden, burun eti ameliyatına ihtiyaç duyulur.

Neden Burun Eti Ameliyatına İhtiyaç Duyulur?

Birçok kişi; burun etinin fazla büyümesi sorunu ile karşı karşıya kalır. Bu durum; hastaların yaşam kalitelerini düşürür. Nefes tıkanıklığı, nefes alma sırasında yaşanan zorluk, horlama, baş ağrıları, boğaz enfeksiyonları ve daha birçok problem; burun etinin büyümesine bağlı olarak ortaya çıkar.

Burun Eti Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun eti büyümesi gibi ciddi bir sorun ile karşılaşan insanların vakit kaybetmeden tedaviye başlamaları şarttır. Aksi takdirde, söz konusu sorun yüzünden ileride daha ciddi durumlar ile karşılaşırlar. Birçok kişi; burun eti ameliyatının ne kadar sürdüğünü merak eder. Burun eti ameliyatı; kısa sürer. Hatta, ameliyatın 15-20 dakikada tamamlandığının altını çizmek gerekir. Diğer cerrahi operasyonlara kıyasla çok daha kısa sürmesi ciddi bir avantajdır. Ancak, burun eti ameliyatı; genellikle burun estetiği ile beraber tercih edilir. Bu yüzden, ameliyatın ortalama iki saat sürmesine rastlanabilir.

Burun eti ameliyatı sırasında genel veya lokal anestezi tercih edilir. Bunun yanı sıra, söz konusu operasyonun iki farklı şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizmek gerekir. Burun etinin tamamen kesilerek çıkartılmasına rastlanır. Fakat, bilhassa burun kemiğinde ciddi bir sorun olmadığı hallerde burun etinin tamamen kesilmesine gerek olmaz. Bu gibi hallerde, burun etinin küçültülmesine rastlanır. 2023 yılında olduğumuz şu günlerde lazerle burun eti ameliyatının sıklıkla tercih edildiğini söylemek gerekir.

Burun eti ameliyatı esnasında farklı yöntemlerden yararlanılır. Her şeyden önce, operasyonu daha sorunsuz bir hale getirmek adına lazerle burun etinin küçültülmesi işlemine başvurulur. Bunun yanı sıra, radyofrekans ile yalnızca iki seansta burun etinin küçültülmesi de önemli bir seçenektir. Burun etini küçültmek adına burun eti kemiğinin kırılması da seçeneklerden bir diğeridir. Ayrıca, kesme yöntemi ile de burun etinin bir kısmının çıkartılması söz konusudur.

Burun Eti Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?

Burun eti ameliyatı; basit bir operasyon olarak tanımlanabilir. Ancak, cerrahi operasyon olmasından mütevellit birtakım risklerinin olduğunu söylemek gerekir. Bu alanda uzman ve deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilmesi şarttır. Bunun yanı sıra, ameliyatın ardından kişide kanama meydana gelebilir. Kanama yüzünden burun içerisinde kabuklanmaya ve kuruluğa da rastlanabilir.

Burun eti ameliyatı; insanların daha rahat bir şekilde nefes almalarını sağlamasından dolayı değerlidir. Burun içerisinde ödem ve tıkanıklık sorunları da kısa süre içerisinde ortadan kalkar.