Bursa’daki Kentsel Dönüşümde Hakan Şükür’ün rolü var mı?

Bursa’daki Kentsel Dönüşümde Hakan Şükür’ün rolü var mı?
6 Eylül 2013 17:25

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yıldırım İlçe’sine bağlı Mevlana Mahallesi’nden başlatılan ve 7 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm alanıyla ilgili eski futbolcu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün etkisi olup olmadığını sordu.

 

 

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde belediye ve özel sektör işbirliği ile başlatılan 7 mahalle ve 500 hektarlık kentsel dönüşüm projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi veren Demiröz, ilk etabı 17 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mevlana Mahallesi’nde başlatılan proje ile ilgili önemli iddialarda da bulundu. Demiröz, fizibilite çalışmaları tamamlanmadan temeli atılan kentsel dönüşüm projesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış yönlendirilip yönlendirilmediğini sordu.

 

‘BAŞBAKAN’IN TALİMATI NASIL YERİNE GETİRİLECEK?’

 

Başbakan Erdoğan’ın temel atma töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hitaben iki kez tekrarlayarak üretilecek konutların en fazla ‘zemin+5 kat’ yüksekliğinde olmasını istediğini anımsatan CHP Milletvekili İlhan Demiröz, Bakan Bayraktar’a şu soruları yöneltti:

 

“Bu isteğe bağlı kalındığında temeli atılan mahallede planlanan alan ve konutlar nasıl üretilecektir? Bursa Ovası yeni imar alanı oluşturulması riski altında mıdır, yoksa bakanlığınızın yayınladığı yönetmelik ve ilgili mevzuata göre kat yüksekliklerinin 11-12 kat seviyesine kadar çıkarılması mı gündeme gelecektir? Beş kat üzerinde üretilecek konutlar olması halinde Başbakan’ın çağrısıyla çelişmesi nasıl açıklanacaktır?”

 

“HAKAN ŞÜKÜR’ÜN ROLÜ OLDU MU?”

 

Yakın Doğu Çevre Yolu’nda Samanlı Kavşağı’ndan itibaren Ova koruma kapsamındaki mutlak tarım alanı olan yaklaşık 10 hektar alanın projeye hangi gerekçelerle dahil edildiğini soran Demiröz, şöyle dedi:

 

“Bu alanın afet riskine karşı başlatılan kentsel dönüşüm ile ilgisi nedir? Çevresinde hiçbir yapılaşmanın olmadığı Bursa Ovası’nın ortasındaki bu alanın ‘Rezerv Alanı’ ilan edilmesi doğru mudur? Bu alanla ilgili basında çıkan haberler ve meslek odasının tespitlerine göre Özhan Canaydın’ın yakınlarına ait bu alanın rezerv alanına dönüştürülmesi kentsel dönüşüm müdür? Yoksa tarım alanlarının yok edilmesi midir? Bu konunun gerçekleşmesinde basında yer aldığı gibi sporcu kökenli AKP Milletvekili Hakan Şükür’ün rolü olmuş mudur?”

 

İlhan Demiröz, Erdoğan Bayraktar’a kentsel dönüşümün sosyal devlet olma gereği ile mi rant oluşturmak için mi yapıldığını da sordu.

 

 

b95fbe8b9b2662a76d5c953b6be468a3